Zelfbewustzijn, ga uit je comfort zone - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Wat is je zelfbewustzijn?

En waarom is het tijd om je uit jouw comfort zone te gaan begeven?

Het is hartstikke eng maar zeker belonend!

Cogito ergo sum; Ik denk, dus ik besta

Het is het besef van het eigen bestaan. Maar ook de zelfkennis die je hebt. Je weet wat je voelt, denkt en kan. Je weet wat je al hebt gedaan in het leven en wat je nog wil doen. Je kent je persoonlijkheid en je uniekheid. Ook is het het vertrouwen en vermogen om met jezelf om te gaan.

Het zelfbewustzijn bevindt zich in jouw comfort zone.

De comfort zone waar alles relaxt en rustig is. Waarin je dingen doet die je kan en dingen niet doet waarvan je denkt dat je ze niet kan. Spannende activiteiten worden verworpen want stress wil je niet voelen.

Of ben je er al achter dat relaxt en rustig synoniem is voor saai en sleur? Precies! Tijd om je buiten je comfort zone te gaan bevinden.

Smoesjes, smoesjes, smoesjes

Buiten je comfort zone treden is hartstikke eng. En van nature ga je waarschijnlijk heel veel excuses verzinnen waarom je iets vooral niet zou doen.

Maar even geen smoesjes meer het is tijd voor persoonlijke groei. Je zelfbewustzijn weet al lang dat jij tot alles in staat bent. Alleen jij probeert het iets anders aan te praten omdat je onzeker bent.

Geloof in jezelf! Heb vertrouwen dat het allemaal goed komt. Zie buiten je comfort zone treden niet als een last, maar als iets positief spannends (een avontuur!).

Brutale mensen hebben de halve wereld

Mensen zeggen niet voor niks dat als ze terug kijken op hun leven ze spijt hebben van de dingen die ze niet hebben gedaan. En dat de hoogtepunten de dingen waren die ze het engst vonden. Jij wil niet op een gegeven moment terug kijken en denken: ‘had ik maar…’

Dus wat nu? Tijd om uit je comfort zone te gaan!

  • Bang dat je wordt afgewezen voor een sollicitatie dus daarom stuur je geen brief? Do it anyway!
  • Bang om alleen naar de sportschool te gaan dus doe je het niet? Do it anyway!
  • Bang om loonsverhoging te vragen? Do it anyway!
  • Bang om je op een datingsite in te schrijven? Do it anyway!
  • Bang om alleen op reis te gaan? Do it anyway!

Het ergste wat kan gebeuren is dat je iets doet zonder het gewenste resultaat te bereiken.

Maar het enige wat je dan moet voelen is trots. Wees trots op jezelf dat je het hebt geprobeerd. Geen ‘had ik maar…’ voor jou!

Vergroot je leven

In de loop van je leven heb je al je comfort zone vergroot. Je vond het waarschijnlijk hartstikke eng om naar een nieuwe school te gaan, of het openbaar vervoer te gebruiken, of om met mensen te kletsen die je niet kent.

Maar toen je het een paar keer had gedaan wist je niet beter. En nu hoort het gewoon bij je comfort zone. Dus mocht je een extra zetje nodig hebben om iets nieuws te ondernemen, denk dan hier aan terug. Want jij hebt lef! Dat heb je al getoond!

Een grotere comfort zone vergroot je leven. Het geeft je een onafhankelijker gevoel. Een onoverwinnelijk gevoel. Want jij kan immers alles aan!

Lees ook:


Meer lezen over dit onderwerp? Dan zijn onderstaande boeken een aanrader!