Hey, ik ben Phil!

Ik ben 34 jaar, woon samen met de liefde van mijn leven Ymer en onze geweldige hond Odi in mijn geboortestad Tilburg.

Ymer is mijn grootste manifestatie in mijn leven. Ik ben eigenlijk altijd vrijgezel geweest op twee relatietjes van 1 jaar na die niet echt noemenswaardig zijn. Dankzij praktische actie, de kracht van mijn gedachten en de wet van aantrekking heb ik Ymer weten te manifesteren. 23 november zijn we alweer 8 jaar samen!

Mijn tweede grootste manifestatie is mijn eigen bedrijf.

Als kind ben ik opgegroeid in een gezin bestaande uit mijn vader, moeder en 3 jaar oudere broer. Papa en ik hadden een hele speciale band. We hadden veel plezier en deden altijd samen de weekboodschappen. Hij met de grote kar en ik met een klein karretje.

Wel zat hij zelf helaas niet lekker in zijn vel. Ik ken hem als iemand die op de bank zat te roken en koffie te drinken. Toen hij overspannen raakte is hij in de ziektewet gekomen en zat hij nog meer op de bank te roken en koffie te drinken.

Totdat hij opeens 1,5 jaar later, toen ik net 12 jaar was geworden, niet meer wakker werd. Hij had een hartaanval gekregen in zijn slaap en was dood.

Dit heeft een enorme invloed op mijn leven gehad. Ik had twee kanten op kunnen slaan. De ene kant is de slachtoffer kant. Waarin ik hulpeloos zou toekijken hoe het leven mij leeft. En de andere kant is de leiderschapskant. Ik wil en ga alles uit mijn leven halen. Dit is mijn leven. Ik ben hier verantwoordelijk voor en ik weet dat ik ALLES kan bereiken dat ik wil.

Ik weet niet hoe of waarom maar ik ben gelukkig de leiderschapskant op gegaan. Hier ben ik elke dag nog zo dankbaar voor.

Ik voel ook heel sterk dat papa dit voor mij heeft betekent in het leven. Dat hij dit heeft gedaan voor mij.

Uit deze situatie en alle andere dingen die ik heb meegemaakt in mijn jeugd is de intense drijfveer ontstaan om iedereen te laten inzien én voelen dat ook zij, waar ze ook vandaan komen, wat ze ook hebben meegemaakt, ALLES kunnen bereiken wat ze willen. Dit begint bij zelfleiderschap. Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid.

Ik haalde mijn bachelor Sociale Psychologie en een master Sociologie en dacht alleen maar: ik kan hier helemaal niks leuks mee doen. Ik wil niet volgens de wetten en regels van het zorgsysteem werken.

Ik besloot mijn eigen praktijk als lifecoach te beginnen.

Op 13 augustus 2013 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Ik probeerde het eigenlijk al een paar maanden eerder maar toen werd ik weggestuurd met de mededeling dat mijn bedrijf meer een hobby was…

Boy, were they wrong…

Ik ben maximaal in mezelf, mijn ontwikkeling als coach en in mijn bedrijf gaan investeren. Ik heb de laatste jaren meer dan €40.000 geïnvesteerd in diverse coachtrajecten, seminars, reizen en trainingen.

 

Creëer je eigen leven. Jouw droomleven.

Eerlijk? De eerste 2 tot 2,5 jaar verdiende ik nauwelijks geld met mijn bedrijf. Ik hielp bijna iedereen gratis of voor €35 per uur. Gelukkig ontving ik BBZ (Bijzondere bijstand zelfstandige) vanuit de gemeente Tilburg omdat ik mezelf voorzag van werk.

Na 2 jaar kwam ik erachter dat er zoiets bestond als business coaching. Coaches die je helpen bij het succesvol laten groeien van je bedrijf. Vanaf dat moment had ik een nieuwe verslaving. Coaching volgen van de beste business coaches.

Dat leverde me enorm veel op. Na 2,5 jaar nauwelijks geld te hebben verdiend, zette ik opeens €10.000 om met mijn eerste lancering. Vanaf toen is het elk jaar beter gegaan. Ik verdien elk jaar meer geld en ik heb systemen in mijn bedrijf waardoor ik ook steeds meer mensen kan helpen zonder dat het me meer tijd kost.

Simone Levie had mij ondertussen gevraagd of ik MPOP trainer wilde zijn. Haar online training heet Maak Prachtige Online Programma’s, vandaar de afkorting ? Als mensen dat, toentertijd, aanschafte kregen ze een aantal live dagen erbij. Ik was een van de MPOP trainers die deze dagen inhoudelijk verzorgde.

Vanuit de MPOP live dagen kwamen ondernemers naar me toe of ze mij konden inhuren voor 1-op-1 businesscoaching. Ik was natuurlijk eigenlijk lifecoach, maar vond het geweldig leuk om mijn kennis en tips te delen.

Ik ontdekte een nieuwe passie: coaches helpen met de groei van hun bedrijf.

Nadat ik jarenlang van de beste business coaches hebt geleerd, kan ik oprecht zeggen dat ik een expert ben geworden in lanceringen, webinars, break even funnels en adverteren op Facebook en Instagram.

Ik vond het geweldig leuk om de coaches te helpen met het laten groeien bedrijf. Ik zag ze tijdens dit proces ook zo enorm groeien als persoon. Ik noem mezelf ook geen businesscoach maar Business&lifecoach.

Er was alleen één en dezelfde feedback die ik van alle klanten kreeg: Ik mis andere ondernemers om me heen.

Nadat ik dit vaak genoeg had gehoord en flink wat moed had verzameld besloot ik begin 2019 Business Upgrade te lanceren. Ik vond dit enorm spannend. Ik had misschien een succesvol bedrijf als lifecoach maar dit voelde als iets compleet nieuws.

Business Upgrade is het programma voor kennisondernemers zoals coaches, trainers en docenten waarin we gaan werken aan de groei van hun bedrijf en het creëren van het leven dat ze écht willen dankzij de combinatie business coaching én lifecoaching. Het programma bestaat uit zowel 1-op-1 coaching als groepselementen zoals live dagen, Facebookgroep en gezamenlijke coachcalls.

Nadat ik één jaar lang dan weer focuste op mijn bedrijf als lifecoach en dan weer focuste op mijn bedrijf als business-en lifecoach raakte ik de focus kwijt.

Begin 2020 heb ik besloten om alleen nog business- en lifecoach te zijn voor coaches, trainers en docenten die hun (online) bedrijf online willen laten groeien door middel van een break even funnel, webinar en advertenties EN die weten dat hun omzet alleen maar kan groeien als zij zelf als persoon meegroeien met hun bedrijf.

Ik geloof heilig in de combinatie van businesscoaching en lifecoaching. Je kan wel weten wat je moet doen, maar dan moet je het nog wel doen. Je ondernemersreis is je grootste persoonlijke ontwikkelingsavontuur die je gaat meemaken. Een succesvol bedrijf is je grote droom. Elke stap die je in deze richting doet zorgt ervoor dat de inner criticus hele nare dingen naar je gaat roepen. Dingen zoals: ‘Niemand zit op jou te wachten’, ‘Je hebt niet genoeg kennis’, ‘Succes is niet voor jou weggelegd’.

Met alleen strategie kom je er niet. Je moet ook werken aan je mindset.

Jeetje, het is een heel verhaal geworden. Ik denk dat het tijd is voor een aantal fun facts. Dat vind ik zelf altijd heel leuk om van anderen mensen te lezen.

Fun facts:

⭐ Ik ben een backpacker en heb al prachtige reizen mogen maken door Zuid-Afrika, Mozambique, Zambia, Singapore, Indonesië, Borneo, Maleisië, Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Guatemala, Costa Rica, Nicaragua, Verenigde Staten, Kenia, Panama, Sri Lanka, Bali. Ook precies in deze volgorde ?

⭐ Mijn 5 hoofdwaarden zijn: humor, verbintenis, avontuur, ontwikkeling en vrijheid

⭐ Ik heb 9 jaar op toneel gezeten.

⭐ Ik heb een mavo-advies gekregen, accepteerde dat niet ben de havo gaan doen en heb uiteindelijk zelfs een masterdiploma aan de Universiteit van Amsterdam behaald.

⭐ Ik heb mijn eerste 3 webinars gegeven met een pan naast me omdat ik het zo eng vond dat ik dacht dat ik ging overgeven. Ondertussen heb ik er al meer dan 200 gegeven.

 

⭐ Mijn vier voortanden zijn van porselein. Ik had vroeger hele scheve tanden, maar ik kon geen beugel omdat ik een ‘drukkende tong’ heb die na de beugel mijn tanden zou terugdrukken. Ik had er zo een nachtmerries van dat ik nu vier porseleinen facings heb.

⭐ Ik moest vroeger absoluut niets, maar dan ook niets, van honden hebben. Ik ben er ook allergisch voor. Totdat ik Ymer leerde kennen en zijn hond Ido. Binnen een paar maanden had Ido mijn hart verovert en sindsdien ben ik de allergrootste hondenliefhebber in de wereld.

⭐ Ik ben een flexitariar. Wat inhoudt dat ik minimaal 3 tot 4 dagen per week geen vlees eet. Oh ja, ik eet ook geen vis omdat ik geloof dat omdat wij op het land leven we niets uit de zee moeten eten.

⭐ Ik fitness twee keer in de week. Dit is één van mijn leefregels waar ik me aan houd.

⭐ Ik hou echt van online ondernemen.

Ik ben benieuwd naar jou!

Als je tot hier hebt gelezen ken je mij nu een stuk beter, maar ik jou nog niet.

Ik ben benieuwd naar jou ? Wie ben jij? Wat voor bedrijf heb je? Hoe ziet je droombedrijf eruit? Wat staat er tussen je huidige situatie en je droombedrijf in? Waarom lukt het nog niet?

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en eventueel samen aan de slag gaan. Misschien heb je, door het lezen van mijn verhaal, ergens het gevoel gekregen dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen.