Je eigen wens laten uitkomen doe je zo! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Tijd om je droomleven te gaan leiden, niet meer uitstellen.

Het gaat werkelijkheid worden.

Wat je wens ook is, zo laat je het uitkomen!

Het perfecte moment

Waarom wachten tot de toekomst om je dromen te laten uitkomen? Begin er nu mee!

Het perfecte moment bestaat niet. Maar je hebt nu echt geen geld, geen tijd, de omstandigheden zijn niet juist, je hebt juist wel of juist geen partner, en hoe zit het dan met je huis. Er is altijd wel iets.

Er gaat echt niet opeens een moment komen waarin alle omstandigheden perfect zijn, echt niet. Dus waar wacht je dan nog op?

Nog even wachten?

Maar je wil toch nog even wachten? Je vind het zo eng en je bent zo bang om te falen, dat je elk excuus aangrijpt om het realiseren van je wens toch nog even uit te stellen. Als je dat doet gebeurt er hoogst waarschijnlijk absoluut niets.

Je schuift je droom vooruit en je leven blijft hetzelfde. Het is enger om later op je leven terug te kijken en te zien dat je nooit iets hebt gedaan, dan om nu wel iets te doen.

Je droom gaat niet uitkomen door te fantaseren, dus kom in actie!

Kom in beweging

Wat je wens ook is: een boek schrijven, een bandje beginnen, zelfstandige worden, dit ga je bereiken door kleine stappen te nemen.

Als je denkt dat je eerste stap is: ‘morgen heb ik een boek geschreven’ dan zal er weinig gebeuren en zal je teleurstelling ervaren.

Maak een plan met kleine stapjes. Het plan hoeft niet af te zijn voordat je aan je eerste stapje kan beginnen, dus laat die smoes je er niet van weerhouden om te beginnen.

“All your dreams come ture if you have the courage to pursue them”. -Walt Disney

Word concreet

Ga van ‘zijn’ naar ‘doen’, uhm wat? Okee, ik leg het iets duidelijker uit ;-).

Wat is je wens? Bijvoorbeeld vloeiend Spaanssprekend zijn of een geweldige kok zijn.

Nu verander zijn in doen zodat je bijvoorbeeld dit krijgt: een gesprek van tien minuten kunnen voeren in het Spaans met een Spaans sprekend persoon, of drie heerlijke gezonde gerechten bereiden die niet uit een pakje komen en zonder hulp.

Nu heb je niet meer gewoon een droom maar een concreet doel wat je kan bereiken. De stappen naar een concreet doel zijn makkelijker te behalen dan een niet uitgedachte droom.

Korte deadlines

Als je besluit om je droom, vloeiend Spaanssprekend zijn of een geweldige kok zijn, uit te laten komen, zet dan korte deadlines op je stapjes.

Als je jezelf zes maanden de tijd geeft om drie heerlijke gezonde gerechten te bereiden dan maak je het zo ingewikkeld dat je veel minder productief bent.

Als je met jezelf hebt afgesproken dat je dit gaat bereiken in een week, dwing je jezelf om direct bij de kern te beginnen in plaats van nog eerst wekenlang overbodige dingen te doen.

Nog een nadeel van langetermijnplanning is dat omstandigheden snel veranderen en door de deadline die nog ver weg is, is het gemakkelijker om alles uit te stellen.

Lees ook:

Nog meer tips!
Onderstaande boeken staan vol met extra tips en trucs om je te helpen je wensen uit te laten komen.