Vriendschap sluiten, hoe doe je dat? - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Een goede vriendschap is zo belangrijk in het leven. Blijf vooral even verder lezen als jij moeite hebt om vrienden te maken.

Heb je ruzie met iemand en hulp nodig klik dan hier.

Vrienden kunnen, figuurlijk gesproken, echt je leven redden. Als je je down voelt of een probleem hebt. Dan is alleen de gedachte aan je vrienden die je hebt al genoeg. Maar je kan ze ook altijd om hulp vragen en je weet dat jullie er altijd voor elkaar zullen zijn.

Heb jij dat soort vrienden?

Dan ben je gezegend! Let er alleen wel op dat je uit jouw vriendschappen haalt wat jij er zelf ook instopt. Net zoals bij romantische relaties moeten ook de relaties die je met vrienden hebt gelijkwaardig zijn. Vraag jezelf eens af of je er genoeg energie, hulp en liefde uit haalt. En vraag je nu eens af of je ook dezelfde hoeveelheid energie, hulp en liefde terug stopt. Is er een goede balans?

Vrienden te kort

Heb je niet echt veel of goede vrienden? Dan is er werk aan de winkel! Ja echt! Je kan niet door het leven gaan zonder een vriend/in met wie je: heerlijk kan telefoneren, uren kan kletsen over je partner, seks, familie, werk, leuke uitjes kan ondernemen, iemand die je om advies kan vragen, iemand die ook jou nodig heeft, iemand met wie je ontzettend kan lachen.

Vooral lachen is het allerbeste in de wereld. Wat seks doet voor geliefden, doet de slappe lach voor vriendschap. Lachen zorgt voor een gevoel van saamhorigheid. Want niemand ziet wat jullie samen zien en horen. Het is ook enorm bevrijdend. Want eventjes bestaat er niks anders dan lachen. Tijdens je lachbui is er geen ruimte voor andere gedachten. Niemand lijkt jullie te begrijpen. Dat maakt het verbond, maar ook de noodzaak nog groter.

Nieuwe vrienden

Okee dus je hebt niet echt veel of goede vrienden. Tijd om nieuwe mensen en dus misschien nieuwe vrienden te leren kennen! Maar hoe dan?

Je zou bijvoorbeeld een cursus/hobby kunnen gaan doen om zo andere mensen te leren kennen. Iets wat je leuk vind. Bijvoorbeeld: tekenen, dansen, koken. Dan heb je meteen al je hobby gemeen met de andere mensen. En dus iets om over te kletsen!

Je kan ook vrienden die je uit het oog bent verloren of kennissen contacten. Om te vragen of ze zin hebben om binnenkort een keertje te gaan lunchen of iets dergelijks.

De vrienden die je wel hebt, hebben waarschijnlijk ook andere vrienden. Je kan voorstellen aan je vriend/in om bijvoorbeeld een spelletjesavond te houden. En dat zij/hij andere vrienden uitnodigt. Wie weet klikt het wel ontzettend en heb je voor dat je het weet nieuwe vrienden! Vergeet niet:

“Strangers are just friends waiting to happen”. -Rod Mckuen

Lees ook: