Iemand versieren, aanraders en afraders! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Iemand versieren of flirten is super spannend, hoe kun je nu het beste zorgen dat het dan ook lukt?

Je ziet iemand die je al wel of niet kent en je denkt: ‘Okee, ik stap er gewoon op af!’.

Zo dapper want je stelt je wel een tikje kwetsbaar op.

Je laat iemand weten dat je geïnteresseerd bent en als iemand dan niet eens een praatje met je wil maken is dat zeker jammer.

Openingszinnen

Maar wat is nu het eerste dat je tegen iemand zegt? Je loopt naar iemand toe of dat nu in de stad, op een feestje of op straat is, wat is het eerste wat je zegt? Hoe langer je nadenkt over een openingszin hoe slechter het meestal gaat aflopen want je legt er te veel druk op.

Openingszinnen zoals: ‘Hoe voelt het nou om de mooiste vrouw in deze ruimte te zijn?’ of hele foute zoals: ‘Je bent mooi, maar als ik je mag zoenen ben je ook nog eens lief!’ doen het meestal niet goed. De nadruk op ‘ik ben je aan het versieren’ is erg groot. Probeer juist casual een praatje te maken.

Als iemand open staat voor een praatje dan maakt het eigenlijk helemaal niet uit wat het eerste is dat je zegt. De ander zal gewoon denken: ‘wat leuk dat je met mij komt kletsen’ en omdat jullie beide open staan voor een gesprek zal het ook vanzelf gaan. Gaat het gesprek mega stroef dan klikt het gewoon niet zo en kun je het gesprek rustig laten voor wat het is.

“Let’s flip a coin, heads your mine, tails I’m your’s”.

Het juiste moment

Wanneer is het beste moment om op iemand af te stappen? Eigenlijk gewoon zo snel mogelijk. Anders ga je te lang nadenken over wat je moet zeggen en over wat nu als de ander je afwijst en dan wordt de druk te groot. Zie het niet als de laatste kans op aarde maar gewoon als een kletspraatje met een grapje om wat meer over elkaar te weten te komen.

Natuurlijk zijn sommige momenten makkelijker dan andere momenten. Als de persoon met wie je een praatje wilt maken constant omringt is door vrienden is het lastiger dan wanneer hij/zij alleen staat. Of misschien is het overduidelijk dat hij/zij heel druk bezig is. In zulke gevallen kun je eventueel beter eventjes wachten.

Facebook of nummer vragen

En als je dan een leuk praatje met iemand aan het maken bent, het gesprek loopt lekker en je hebt het gevoel dat het klikt, wanneer vraag je dan iemand zijn/haar nummer of Facebook? Begin hier sowieso niet te snel mee, zorg eerst dat jullie gewoon een gezellig praatje hebben en elkaar wat beter leren kennen.

Vaak komt er in het gesprek wel een goed moment voor om iemand zijn/haar nummer of Facebook te vragen. Om maar een voorbeeld te noemen, als jullie het over vakanties hebben kun je een balletje opwerpen door te vragen: ‘Wat leuk heb je foto’s op Facebook, ik ben erg benieuwd’.

Is er geen enkele mogelijkheid voorgekomen maar gaat het gesprek op een einde lopen omdat één van jullie bijvoorbeeld weg moet. Dan kun je altijd zeggen: ‘Goh ik vond het echt leuk om met je te kletsen zullen we dat binnenkort weer doen?’ Als de ander daar positief op reageert kun je nummers uitwisselen.

Iemand versieren blijft hartstikke spannend maar als je het nooit doet zal je ook nooit succesvol iemand versieren en dat zou super jammer zijn!

Lees ook:

Nog meer tips?
Wil nog meer weten over flirten en alles wat er bij komt kijken? Dan zijn de onderstaande boeken een aanrader!