Verliefd worden op een ander, wat moet je ermee aan… - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Verliefd worden op iemand anders terwijl je een relatie hebt?

Super rot maar het kan iedereen overkomen. Maar wat moet je ermee aan is de vraag.

Blijf je bij je huidige partner?

Ga je voor je nieuwe vlam?

Verwikkel je je in een affaire?

Verliefd worden op iemand anders,
hoe kan dat?

Je hebt op dit moment al een relatie en toch word je verliefd op iemand anders. Hoe kan dat? Het kan zijn dat jullie beide je relatie hebben verwaarloost, voor lief hebben genomen en dat jullie in een sleur terecht zijn gekomen.

Misschien zijn jullie al een lange tijd bij elkaar en is de spanning helemaal weggevaagd. Of jullie hebben een moeilijke periode achter de rug waardoor je de verbintenis en het contact met elkaar redelijk kwijt bent geraakt.

In ieder geval loopt jullie relatie niet lekker, voelen jullie minder verbintenis met elkaar en is het gebeurd dat je gevoelens voor iemand anders hebt gekregen.

Belangrijke vragen voor jezelf

Tijd om heel eerlijk naar jezelf te zijn. Wat voel je precies voor deze nieuwe persoon? Valt het in de categorie bevlieging of meer in de categorie wanhopige verliefdheid ik moet bij hem/haar zijn?

Wat voel je nog voor je huidige partner? Is jullie relatie echt op? Of wilde je helemaal niet verliefd worden op iemand anders en wil je juist verder met je huidige partner?

Wil je het tegen je partner vertellen? Zo ja, wat is dan je doel van het gesprek, wel of niet aan jullie relatie werken met elkaar?

Hoe zie je jezelf in de toekomst? Hoe zie je je relatie in de toekomst?

Denk eraan dat als je kiest voor je crush die verliefdheid ook op een gegeven moment minder wordt. En dat jullie ook “last” gaan krijgen van het normale dagelijkse leven.

Dus wil je echt verder met iemand anders of wil je gewoon een manier vinden om samen geen last meer te hebben van de sleur?

Hoe moeilijk het ook is het is belangrijk dat je zo eerlijk mogelijk antwoord geeft op deze vragen aan jezelf.

“It is hard to tell your mind to stop loving someone when your heart still does”.

Je relatie redden

Verliefd worden op iemand anders hoeft absoluut niet het eindelijk te betekenen van je relatie als je dat niet wilt. Het hangt natuurlijk wel af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld of je partner weet van je verliefdheid, of er sprake is geweest van overspel en hoe hard jullie aan jullie relatie gaan werken.

Om te beginnen is het belangrijk dat de verliefdheid op de ander over gaat. Dit gaat sowieso wat tijd kosten. Ik raad je sterk aan om zo veel mogelijk uit de buurt van je crush te blijven. Soms is dat natuurlijk wat lastiger als je bijvoorbeeld collega’s bent. Maar probeer het echt.

Daarnaast is het belangrijk om erachter te komen waardoor het mogelijk was dat je verliefd bent geworden op iemand anders. Is het de sleur, is er te veel stress in de relatie, zijn jullie langs elkaar heen gaan leven? Als je weet wat de oorzaak is kun je het ook gaan aanpakken.

Je relatie nieuw leven in blazen

Als jullie er voor hebben gekozen om samen verder te gaan dan is er natuurlijk wel wat werk aan de winkel. Hier wat tips om je relatie op te peppen:

  • Maak quality tijd voor elkaar vrij.
  • Ga weer eens echt in gesprek met elkaar over alles en nog wat.
  • Doe samen nieuwe activiteiten.
  • Heb meer plezier samen.
  • Zet je allebei in voor je relatie.
  • Communiceer open, eerlijk en duidelijk met elkaar.
  • Weer samen lachen. Lachen is zo goed voor je. Ga samen een lekkere domme activiteit doen, een komedie kijken of naar een cabaretvoorstelling. Maar ga in ieder geval lekker samen lachen.

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!

Lees ook:

Heb jij een verhaal wat je graag wilt delen en waar je wel wat feedback op kan gebruiken?

Verliefd op een ander? Totaal radeloos? Hulp nodig? Deel je verhaal en ontvang feedback.