Jij bent verliefd maar hij/zij niet. Toch zijn er positieve punten!

Wees niet bang voor afwijzing of mislukking. Het loopt hoe het loopt.

En mocht het niks worden met een persoon blijf dan niet hangen in het negatieve. Maar haal het positieve eruit!

Disaster date

Denk niet na een eerste date: ik voelde geen klik, hij/zij wil mij niet, wat een afgrijselijke date.

Maar denk: ook al was deze eerste date geen succes, wat fijn dat er toch zomaar een eerste date kan zijn. Gisteren bestond die niet en nu had je een date. Er is dus altijd alles mogelijk elk moment van de dag.

Daarnaast heb je er ook wel weer een grappig verhaal aan over gehouden!

Love is in the air, aan één kant

Hebben er meerdere ontmoetingen plaatsgevonden en heb je gevoelens gekregen voor een persoon die ze helaas niet terug voelt voor jou?

Geef jezelf dan de ruimte om teleurgesteld te zijn en het te verwerken.

Maar ook hier blijf niet hangen in negatieve gedachten die totaal geen waarheidsbasis hebben. Zoals: ‘ik ben niet leuk genoeg’ of ‘zie je wel niemand wil mij’. Dat is gewoon onzin.

Zie juist de positieve dingen.

Helaas deze persoon voelde niet dezelfde gevoelens voor jou als jij voor hem/haar.

Maar een tijdje terug was er niemand in je leven waar je verliefde gevoelens voor had. Of waar je eventueel een relatie mee zou willen. Misschien heb je zelfs gedacht dat je niet meer verliefd kon worden of dat er absoluut geen leuke mensen rondliepen.

Dat tegendeel is absoluut bewezen! Okee het is ontzettend jammer dat deze persoon niet hetzelfde voelde voor jou. Maar zomaar uit het niets kun je dus toch iemand leuk gaan vinden. En het idee en het gevoel dat dat dus elk moment van elke dag zomaar zou kunnen gebeuren geeft positieve hoop.

Verliefd, verloofd, uit elkaar

Kom je uit een verbroken relatie? Hier dan alvast de absolute do’s and don’ts betreft liefdesverdriet. Maar wat nu dan? Wie ben jij nu eigenlijk zonder je partner?

Als je dat echt niet meer zo goed weet, is het tijd om van jezelf een beeld te scheppen. Vraag jezelf af wat jij echt leuk en belangrijk vindt in het leven.

Je bent lang met je partner samen geweest en nu is het voorbij. Of je het nu wel of niet zelf hebt beëindigd het doet sowieso pijn. Je mag dus gewoon rustig de tijd nemen om te rouwen. Maar wat is hier nou nog positief aan? Er waren vast een paar kleine irritaties of dingetjes die je had. Nou die ben je gelukkig al kwijt. Ja ja alle kleine beetjes helpen!

Wat is nou echt het goede nieuws? Deze persoon is niet de ware voor jou, ook al dacht je misschien van wel. Het feit dat het nu over is zegt dat hij/zij niet de ware voor je is. En nu je eindelijk weer vrijgezel bent kunnen jij en je ware liefde elkaar gaan tegen komen.

In je vorige relatie heb je ontzettend veel over jezelf geleerd. Je bent erachter gekomen wat je echt belangrijk vindt en wat je wel en niet wil in een relatie. Hierdoor heeft je volgende relatie al 100% meer slagingskans! Daarnaast heb je ook nog eens jezelf beter leren kennen.

Lees ook: