In 5 stappen weg uit je verdriet - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Hoe ga je met verdriet om? Wat je pijn ook is je wilt je niet zo voelen.

Hoe zorg je dat je niet in dit negatieve sombere gevoel blijft hangen? Lees verder!

1. Realiseer je dat dit gevoel tijdelijk is

Je moet echt blijven geloven dat het sombere gevoel tijdelijk is. Dat is het ook echt en als je terug denkt weet je dat ook uit vroegere ervaringen. Je hebt je wel eens eerder zo rot gevoelt. Denk er maar over na. En dat is toen over gegaan. Kun je je nog bedenken of iets dat proces heeft versneld?

2. Voer een innerlijke dialoog

Wat maakt jou zo somber op dit moment? Denk erover na, benoem het of schrijf het op. Eerst moet al het negatieve eruit voordat je weer bij het positieve kan komen.

Dus wat maakt dat jij je zo voelt? Als je dat allemaal benoemd hebt of opgeschreven praat dat rationeel hardop tegen jezelf. Je mag absoluut even de tijd nemen voor je verdriet. Even lekker in bed of op de bank onder een dekentje. Maar je moet ook rationeel je innerlijke dialoog kunnen voeren zodat je weet en voelt wat er moet gebeuren om over je verdriet heen te komen.

3. Verzet je gedachten

Zit je midden in je huibui? Huil dan even uit. Ben je niet aan het huilen maar je intens rot aan het voelen? Ga iets doen. Een kastje opruimen, grappige serie kijken, even de stad in, sporten, een boodschapje, iets.

4. Plan je week in

Hoe ziet je week eruit? Helemaal leeg? Plan wat activiteiten. Een theetje met een vriend/in, op bezoek bij je familie, poolen met een collega etc. Is je week helemaal vol waardoor je nu extra stress ervaart? Wat kun je afzeggen of verplaatsen? En zorg dat je in de weken erna genoeg rust tijd voor jezelf inplant.

5. Waardoor krijg je weer een goed gevoel?

Wat is het waardoor jij je goed voelt? Een bepaald project voor school of je werk afhebben? De hechte band met vrienden voelen? Jezelf ontwikkelen?

Als je het niet weet denk er dan over na. Vraag je intuïtie om je erbij te helpen. Laat de gedachte een tijdje rusten. En ontdek de antwoorden op de vraag.

Het is cruciaal voor een gelukkig leven om te weten waardoor jij jezelf goed voelt en minder goed voelt. Dit is een heel belangrijk punt om jezelf verder te ontwikkelen. Leer jezelf kennen.

“There is no single path to success. But there are clear failure habits that almost guarantee failure”.

Onthoudt

Jij hebt de kracht om jezelf te helpen. Jij bent een super sterk persoon. Denk maar eens terug aan alles wat je al mee hebt gemaakt. Precies! Dat heb jij allemaal gedaan! Onderschat nooit jezelf. En vergeet ook niet dat het mogelijk is om hulp te ontvangen. Van familie, vrienden of misschien professioneel. Er is niks mis met een beetje begeleiding of coaching.

Lees ook: