Valentijn, what to do what to do? - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Valentijn tips!

Lieve kaarten, romantische cadeaus, verrassende uitjes er is van alles wat je voor je geliefde kan doen.

Maar wat en hoe?

Een cadeautje dan maar?

Cadeautjes zijn altijd leuk om te krijgen!
No doubt about it!

Maar als iemand heel erg van lezen en koken houdt. Zal deze persoon waarschijnlijk niet een
gat in de lucht springen wanneer hij/zij een prullenbak cadeau krijgt.

Sommige mensen snappen dit wel en sommige mensen snappen dit niet. Val je in de laatste categorie dan is dat flink balen. Haha nee grapje, blijf vooral even verder lezen de  redding is nabij!

De magische tip die voor alles werkt is: personalize it! Maak het cadeautje, de kaart of het uitje wat je gaat geven persoonlijk. En je kent de persoon aan wie je het gaat geven gewoon goed, dus dat scheelt!

Personalize it! 

Hoe maak je een Valentijn cadeau persoonlijk? Hopelijk begrijp je het na dit voorbeeld.

Het is niet heel leuk om een leeg fotolijstje te krijgen. Ook al wilde je nog decoratie dingen voor je huis.

Het is wel heel leuk om een fotolijstje te krijgen met daarin een foto van jullie enorme lachbui op jullie laatste vakantie. Ook is het leuk om een grote fotolijst te krijgen waarin meerdere foto’s zitten van de persoon aan wie je het geeft met zijn/haar vrienden en jou.

Als je er dan ook nog bij zegt waarom je dit hebt gegeven, ben je ook nog eens super attent. Je hebt het bijvoorbeeld gegeven omdat je vriendin laatst zei dat zij geen leuke foto’s had van haar vrienden of meer persoonlijke decoratie in huis wilde.

Zelfs een mooie kaart kun je verpesten

Je kan bij de Expo een enorme valentijnskaart kopen van 1 meter groot. Maar als je partner de kaart opent en er staat letterlijk geen woord in niet eens je naam, zal het toch fout vallen.

Ook al stotter je daarna: “ja er staat al op de voorkant een beer die zegt ‘hugs and kisses’ en je weet dat die van mij is dus uhmm ja alsjeblieft”.

Een mooie kaart is natuurlijk leuker om te krijgen dan een lelijke kaart. Maar de tekst maakt echt het verschil.

Mensen krijgen liever aan a4 papier met woorden erop recht uit je hart dan een kaart met een naam erop.

“Words are, of course, the most powerful drugs used by mankind”.  -Rudyard Kipling

Een uitje “inpakken”

Als je je partner voor valentijn een uitje cadeau doet bijvoorbeeld een paar dagen Londen of een weekendje in een bungalowpark, kun je dit natuurlijk op meerdere manieren geven.

Je kan het zeggen. Dan is en blijft het natuurlijk een leuk cadeau. Alleen je kan het ook “inpakken”, waardoor het verrassender en persoonlijker wordt.

Dus hoe pak je een uitje in? Als je een paar dagen naar een stad of bungalowpark gaat, kun je afbeeldingen van bezienswaardigheden, het hotel, zwembad, omgeving, bungalowhuisje etc. uitprinten. Deze afbeeldingen kun je op een grote kaart plakken of een a4tje of je kan er een klein boekje van maken.

Vervolgens kun je bij de afbeeldingen een leuk tekstje schrijven zoals: ‘Ik zie ons hier al wijntjes drinken’ of ‘Ik kan niet wachten om met jou op de Eiffeltoren te staan!’.

Pak het in op de manier die bij jullie past. Je kan ook een liedje schrijven, zingen terwijl je gitaar speelt, een toneelstukje doen en het daarin vertellen, het in spelvorm vertellen door middel van bijvoorbeeld galgje, of hints dat de ander het moet raden.

Je kan het op heeeel veel manieren “inpakken”. Heb je niet zoveel tijd dan kun je ook een fles wijn kopen en er een label opplakken waarop staat: ‘Deze drinken wij 24 augustus samen in Rome op’.

Dus:
Zolang je wat je dan ook geeft persoonlijk maakt kan het al bijna niet meer fout gaan! De andere persoon voelt zich gewaardeerd en speciaal. Je hebt geluisterd en moeite gedaan voor deze persoon. Dat laat je zien door het verpersoonlijken van de kaart, het cadeau of het uitje.

Lees ook: