Het stappenplan voor je droomleven - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Hoe doen mensen dat toch hun droomleven leiden?

Al die stralende succesvolle mensen, sommigen worden daar door geïnspireerd maar sommigen worden nog harder door hun bank aangetrokken om daar op te ploffen en er niet meer van af te komen.

Ik weet nu eindelijk de eerste stap!

Nadat ikzelf jarenlang achter andere mensen hun interesse heb aangehobbeld en stralend succes overal zocht behalve in mezelf, weet ik nu eindelijk de echte eerste stap naar je droomleven.

Als je dit leest en je weet het allemaal al en je leidt al je droomleven dan: wow super goed gefeliciteerd! Maar anders is het zeker de moeite waard om even verder te lezen.

De magische vraag is:

‘Als je contact maakt met je ziel, je pure zelf, hoe definieert een succesvol stralend droomleven zich dan voor jou?’

 

We moeten ons niet meer laten afleiden en beïnvloeden door hoe andere mensen succes en geluk definiëren. Want dan komen we nooit bij onze eigen kern. Dus als je heel eerlijk bent en je ziel laat spreken wat zijn voor jou belangrijke waarden en levensgebieden voor een stralend succesvol leven?

Is het gezin, liefde, werk, passie, ambitie, geld, avontuur, zelfstandigheid, innerlijke harmonie, sport? Deze vraag hoef je absoluut niet in één keer te beantwoorden. Ik geloof ook dat dit antwoord nooit klaar kan zijn, omdat je leven en jijzelf voortdurend in ontwikkeling zijn. Maar door een begin te maken aan dit antwoord en er af en toe op terug te komen, zet je de eerste stap naar jouw eigen droomleven.

Want als je niet weet wat voor jou stralend succes betekent, hoe kun je het dan ooit bereiken?

Hier was ik gratis kerstpakketten vol eten en drinken aan het uitdelen op een schooltje in Kenia voor de kinderen en hun gezin.

De 3 tools om je droomleven te gaan leiden

Als je voor jezelf op papier hebt gezet wat voor jou belangrijke waarden en levensgebieden zijn voor een stralend succesvol leven, dan is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat je na een tijdje weer je motivatie of passie verliest en weer een beetje door het leven slentert. Daarom voor jou hier de drie tools om je droomleven te leiden:

 

#1 Keep your eye on the price

Zorg dat je je waarden niet uit het oog verliest. Het lijkt best gek, ik bedoel hoe kun je de allerbelangrijkste dingen in je leven nu uit het oog verliezen? Maar voordat je het weet ben je zo druk met je werk dat je relatie eronder lijdt of ben je zo druk met van alles en nog wat dat je geen tijd meer maakt om te sporten. Komt het je bekent voor?

Dus wat kun je voor jezelf doen om je waarden en je belangrijkste levensgebieden altijd in je vizier te houden? Je kan hierbij denken aan een post-it op je badkamer spiegel, een herinnering in je telefoon, een vision board, verschillende foto’s plakken op de koelkast waarop jouw waarden naar voren komen enzovoorts.

#2 Keep your focus

Houd focus op je waarden en op je primaire levensgebieden. Je kent het misschien wel je relatie is echt het allerbelangrijkst voor je, maar toch betrap je jezelf erop dat je je werkstress op je partner afreageert.

Dus als je merkt dat je je gestrest, boos, ongeduldig of iets dergelijks voelt zeg dan heel duidelijk tegen jezelf: ‘Dit zijn mijn waarden en dit komt om de eerste plek.’ Zo verduidelijk je voor jezelf je focus op momenten dat het even tegenzit.

#3 actie = reactie

Als jij niet in beweging komt dan blijf je stil staan. Als je passie voor je werk een belangrijke waarde voor jou is en je doet niets om je impact te vergroten zal er ook niets veranderen. Als je geliefde voor jou heel belangrijk is (en bij wie is dat nu niet right?) maar je laat die persoon dat niet merken blijven jullie stilstaan en in dit geval is stilstaan achteruitgang. Als sportief zijn één van je belangrijkste waarden is en je gaat nooit sporten dan nogmaals gebeurt er niets.

Ik denk dat je het nu wel snapt. Actie = reactie. Je moet wel in beweging komen wil je verandering in je leven.


Lees ook:

Heel veel succes!

Liefs,
Phil

PS. Ik zou het echt super vinden als je deze blog deelt!