Zo versla je de sleur! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Heeft de sleur je gevonden?

Is je spannende relatie waarin alles nieuw en leuk is overgegaan in het dagelijkse leven?

Toen jullie elkaar net leerde kennen vlogen de vlinders door je buik. Alles is leuk aan elkaar en jullie willen zo veel mogelijk bij elkaar zijn. Alles wat jullie doen is nieuw en je leert elkaar helemaal kennen.

Nu een paar jaar later kennen jullie elkaar door en door, is niks meer nieuw, wonen jullie samen en misschien praten jullie al een tijdje langs elkaar heen. Hoog tijd om daar iets aan te doen!

Same old same old

Het is misschien hard om te zeggen maar in het begin deden jullie heel veel moeite voor elkaar en nu nemen jullie elkaar redelijk voor lief. De ander is er toch wel…

Ik bedoel hier niet mee dat je niet van de ander houdt en hem/haar niet respecteert. In tegendeel je bent waarschijnlijk dit artikel aan het lezen om je relatie uit de sleur te helpen. Wat ik wel bedoel met ‘je neemt de ander voor lief’ is dat je niet meer zoals aan het begin de ander het hof probeert te maken.

Wanneer is de laatste keer dat jullie samen iets nieuws hebben gedaan? Of speciale quality tijd voor elkaar hebben vrijgemaakt? Of als verrassing een cadeautje aan de ander hebt gegeven?

Jullie doen of vrij weinig meer met elkaar of niks nieuws. Als jullie uiteten gaan is dat bij hetzelfde restaurant en een avondje uit betekent altijd de bioscoop.

“It’s never too late to start over. If you weren’t happy with yesterday, try something different today. Don’t stay stuck, do better”.

Anti sleur tips

Je comfortzone is een fijne comfortabele plek maar er is een gebrek aan opwinding in je leven. Je leven voelt gewoontjes, saai, niets nieuws. Je doet dan ook niets nieuws…

De volgende tips helpen je om je relatie nieuw leven in te blazen:

1.Quality tijd voor elkaar vrij maken. In plaats van in een groep iets doen of apart van elkaar iets doen, ga eens wat vaker samen iets doen.

Dit kan iets langs zijn zoals een leuk weekendje weg of iets korters op een doordeweekse avond een nieuw gerecht koken met een wijntje erbij, een bordspelletje met een hapje of een high beer in de stad.

2. Praat weer eens met elkaar over wezenlijke dingen. Niet de standaard ‘hoe was je dag?’ maar echt over jullie dromen, gevoelens en ideeën.

3. De verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven. Je kan kiezen voor een saai leven en je kan kiezen voor een opwindend leven. Zolang je maar beseft dat het in jouw handen ligt en jij het kan veranderen als je dat wil.

4. Nieuwe activiteiten samen doen. Dit zag je waarschijnlijk al aankomen right? Natuurlijk moet je samen nog steeds lekker uiteten gaan en drankje drinken maar ga dan elke keer naar een ander café en een ander restaurant. En maak er een uitdaging van om om de beurt elkaar te verrassen met een nieuwe activiteiten. Van poolen tot zwemmen tot naar een pretpark gaan er is zo veel te doen!

5. Verander je denkwijze. Waarschijnlijk ben je in deze sleur belandt omdat je met een soort tunnelvisie naar je leven kijkt. Je leven is klein en voorspelbaar geworden. Je denkwijze veranderen zal niet van de één op de andere dag gaan. Maar door open te staan voor alles, op zoek te gaan naar nieuwe activiteiten en ondernemingen, en jezelf uit te dagen is het zeker mogelijk!

Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!

Lees ook: