Sommige mensen zijn van nature romantisch en anderen iets minder.

Romantiek zal je relatie altijd alleen maar beter maken dus zeker een goede reden om deze simpele tips eens in de praktijk te gaan gebruiken!

Groeiende liefde voor elkaar

Hoe stoer mannen ook kunnen zijn stiekem houden ze evenveel van romantiek als vrouwen. Maar voor beide is het natuurlijk wel heel spannend om iets romantisch te doen want je stelt je wel kwetsbaar op door je gevoelens te uiten. Maar wees niet bang, hoe kan je partner het nou niet leuk vinden!

Je matige dag kan door een lief briefje heel snel veranderen in een geweldige dag. En een lekkere maaltijd speciaal voor jou bereid door je partner kan je verdrietige bui zo wegnemen.

Romantiek is zeker niet alleen voor de beginfase van een relatie. Integendeel romantiek kan je liefde voor elkaar in standhouden en laten groeien.

13 Simpele tips!

Er zijn ontelbaar veel romantische dingen die je voor je partner kan doen om hem/haar te verrassen en om jullie liefde te bevestigen. Hieronder een lijstje vol simpele tips om je op weg te helpen. En denk erom het gaat helemaal niet om dure cadeaus, materialistische zaken of activiteiten waar je veel geld aan moet uitgeven. Zolang je je partner af en toe verrast en laat weten wat de ander voor jou betekent is het altijd goed!

1. Lieve briefjes aan elkaar schrijven. Een verstopt briefje in je jaszak of op je kussen met lieve woorden is altijd leuk. Misschien heb je een krijtbord of whiteboard ergens in je huis hangen waar je af en toe iets leuks op kan schrijven voor de ander?

2. Één rode roos is even leuk als een dure grote bos bloemen.

3. Naast een geschreven briefje op een post-it of stukje papier is een kaart met tekst recht uit je hart ook altijd een winnaar.

4. Denk aan speciale dagen zoals de eerste keer dat jullie elkaar ontmoet hebben, de dag dat jullie verkering kregen, Valentijnsdag, jullie trouwdag etc. Of je nu wel of niet lang bij elkaar bent, dit is altijd een mooie dag om iets verrassends leuks voor je partner te doen.

5. Ontbijt op bed krijgen is absoluut tijdloos. Dus verras je partner!

6. Of je nu wel of niet heel druk bent plan een keer een dag of een weekend helemaal niks in en zie waar het schip strand. Heerlijk om samen wakker te worden en absoluut niks te moeten en alles kan, lekker spontaan!

7. Als je budget wat groter is kun je je partner een keer verrassen met een voorstelling of concert waar hij/zij graag heen wilt. Naast dat je partner er graag heen wilt, heb jij dat onthouden en heb je er moeite in gestoken om het te regelen en dat maakt het extra speciaal.

“Handwritten love letters will never go out of style”.

8. Weet je geen concert of voorstelling maar heb je wel een groter budget dan is een gepersonaliseerd cadeautje ook leuk! Denk hierbij aan een kussensloop met lieve tekst of foto, een foto op canvas van jullie, of gewoon iets voor hem/haar wat die persoon al een tijdje wil maar nog niet voor zichzelf heeft gekocht, een bepaald boek of misschien wel een massage.

9. Hebben jullie samen een speciale plek? Misschien stiekem jullie datum in een boom gekrast in jullie favoriete bos? Of de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben? Of een restaurant waar jullie officieel verkering kregen? Ga daar weer eens samen naar toe en maak er een mooie dag van.

10. Verras je partner een keer met een heerlijke massage.

11. En voor de vrouwen verras je partner een keer met sexy lingerie!

12. Houd elkaars hand vast als jullie ergens lopen of dat nu in de stad of in het bos is, het zorgt voor meer intimiteit en contact tussen jullie.

13. Ga samen iets doen, een strandwandeling, een weekendje weg, winkelen, bioscoopje, uiteten, samen koken, high wijn, bierproeverij, boswandeling, luchtballonvaart, op stap lekker dansen, samen in bad, noem het maar op!

Romantisch zijn bestaat voor het grootste deel uit aandacht, liefde en quality tijd voor elkaar. Romantiek is voor met zijn tweeën en niet met kinderen, familie of vrienden erbij!

Het gaat erom dat je het contact met elkaar versterkt zowel mentaal als fysiek.

Meer tips voor een romantisch leven lees: