Is er in jullie relatie nog genoeg romantiek?

Als je al een tijd bij elkaar bent is de eerste verliefdheid overgegaan in houden van, je probeert de ander niet meer te verleiden en het hof te maken zoals in het begin.

Voordat je het weet lopen jullie beide constant in je joggingbroek rond en is voor de buis hangen de norm geworden.

Kun jij je hier redelijk in vinden? Dan is het hoog tijd voor wat meer romantiek in jullie relatie! Een romantische avond kun je zo duur maken als je zelf wilt dus dat is geen excuus ;-)!

Vergeet niet te communiceren

Zonder dat je het door hebt kan de romantiek langzaam uit je relatie zijn geslopen. Maar er is niks aan de hand want jij kan het zelf zo weer terugbrengen!

Het is wel handig om eerst even met je partner te communiceren dat je jullie relatie wat romantischer wilt maken.

Anders plan of doe je dadelijk dingen die de ander niet begrijpt omdat je niet hebt uitgelegd wat je graag zou willen. En je wilt juist de liefde vergroten en niet de miscommunicatie.

“I love staying up real late with you just talking. About what? Who cares. All that matters is that it’s with you”.

Romantischer thuis zijn met elkaar

Er zijn veel buitenhuis activiteiten die mega romantisch zijn maar laten we eerst eens kijken naar wat je allemaal in huis kan doen.

1. Schakel elektronica uit

Hoe heerlijk een tv bankhang avond of een game avond ook kan zijn het draagt niet echt bij aan een goed gesprek. Schakel eens een avond de laptop, telefoons, iPad en tv uit en geef de ander eens je volle aandacht.

2. Sfeerverlichting

Nu jullie de volle aandacht voor elkaar hebben is het wel net iets romantischer om in kaarslicht te zitten dan onder een tl-buis. Dus doe vooral de felle lampen uit en steek wat kaarsjes aan verspreid door de kamer. Misschien heb je ook kleine sfeerlampjes in huis die je kan aandoen?

3. Muziek

Okee, ik heb inderdaad gezegd dat alle elektronica uit moest maar maak een uitzondering voor muziek. Aandacht voor elkaar, kaarslicht en een rustgevend muziekje, je komt al flink in de buurt voor een romantische avond!

4. Dress to impress

Weet je nog in het begin van jullie relatie dat je niet wist wat je moest aantrekken? Je wilde nog indruk maken op de ander en deed moeite om er leuk uit te zien.

Natuurlijk zie je er nog steeds mooi uit in je joggingbroek maar doe weer eens je best voor elkaar. Kleed je beide leuk aan.

5. Een lekker geurtje voor jezelf en voor je huis

Spuit een lekker parfum in je nek en op je polsen. Een lekker ruikend iemand is mega aantrekkelijk! Je hebt vast wel eens gehad dat je in de stad liep en opeens rook iemand naar een heerlijk parfum zodat je je even in de wolken waande? Precies!

Zorg ook dat jullie huis lekker ruikt. Een wierook stokje of een geurolie is hier super geschikt voor.
6. Complimenteer elkaar

Het is heerlijk om van je partner te horen dat je er leuk uitziet, lekker ruikt, lief bent en grappig. Maar je partner vindt het ook leuk om gecomplimenteerd te worden, dus doe dat ook!

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat dit een geforceerde bedoeling wordt waarbij jullie tegenover elkaar zitten en maar in het wilde weg elkaar complimentjes gaan geven.

Wat wel de bedoeling is, is simpelweg dat jullie elkaar vaker spontaan een gemeend complimentje geven.

7. Maak jullie tijd samen speciaal

Elektronica uit, sfeerverlicht geregeld, muziekje aan, jullie zien er leuk uit en ruiken lekker de avond kan al bijna niet meer stuk. Om jullie tijd samen nog romantischer te maken zorg voor een lekker hapje en drankje. Een flesje champagne, lekker wijntje, speciaal biertje, kopje thee en een toastje, worstjes, olijfjes, fruit etc.

En wat wordt jullie activiteit? Lekker kletsen, samen foto’s kijken, herinneringen ophalen, een bordspelletje, samen koken, een speciaal dessert maken? Kies iets wat jullie beide leuk vinden en waarbij je echt gezellig samen bent.

Natuurlijk is romantiek niet alleen iets voor in huis.
Meer tips voor een romantisch leven lees:

Stuur een leuk kaartje of een cadeautje naar de ander, je hoeft er de deur niet eens voor uit!

Voor meer romantische ideeën of leuk als cadeautje: