Relatieproblemen door stress? 10 Tips die je relatie kunnen redden! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Relatieproblemen kunnen vele oorzaken hebben.

Maar als bij jullie de oorzaak stress is dan kunnen deze 10 tips je hopelijk helpen!

Wat is jouw grens?

Als jij je partner steunt geef dan duidelijk je grenzen aan, zeg wat wel en niet okee is. Leg uit hoe je kan helpen en wat buiten je macht ligt. Op lange termijn kan stress flinke schade aan je relatie toebrengen. Het is daarom echt belangrijk dat jullie duidelijk blijven communiceren met elkaar.

Als je het punt hebt bereikt in je relatie dat je er echt tegenop ziet om naar huis te gaan of je ziet op tegen het moment dat je partner door de deur komt dan raad ik je echt sterk aan om professionele relatie therapie te zoeken. Als je partner niet mee wilt is het nog steeds een aanrader om alleen te gaan. Je kan er echt door geholpen worden en je voelt je niet meer zo alleen.

10 Tips die jouw relatie kunnen redden

Maar voordat je professionele hulp voor je relatie gaat zoeken zijn er zeker nog andere dingen die je kan doen die een verschil kunnen maken en je relatieproblemen op kunnen lossen!

1. Accepteer dat je partner niet je gedachten kan lezen (en andersom) en blijf openlijk met elkaar communiceren. Vraag je partner dit ook met jou te doen.

2. Blijf kalm en help je partner om ook kalm te blijven. Het is veel gemakkelijker om tot oplossingen te komen al je kalm bent.

3. Schrijf je gedachten op. In je hoofd kan het zo chaotisch worden maar als je je gedachten gaat opschrijven dan dwing je jezelf om je gedachten te ordenen en analyseren. Je kan soms direct al tot de conclusie komen dat sommige dingen toch helemaal niet zo problematisch zijn!

4. Ga leuke activiteiten doen. ook al lijkt het veel te veel moeite. Doe het toch! Je zal je er beter door voelen.

5. En voor als je het nog niet doet, geef je partner wat extra liefde en positieve aandacht. Het zal jullie beide goed doen.

“I can’t promise you a perfect relationship, but what I can promise you is that as long as we’re trying, I’m staying”.

6. Als je partner stress heeft accepteer dan dat hij/zij anders met stress omgaat dan jij ook al begrijp je die manier niet en vind je het maar niks.

7. Geef duidelijk aan als iets echt onacceptabel voor jou is. Jij bent de beschermer van jouw grenzen.

8. Als je partner stress heeft wees dan een luisterend oor zonder te oordelen.

9. Geef alleen advies als er om gevraagd wordt anders kan het misschien verkeerd worden opgevat en de relatie stress vergroten.

10. Accepteer dat jij en je partner meer of minder tijd nodig hebben om dingen te verwerken.

Ieder mens is verschillend

Het is onwaarschijnlijk dat het je lukt om alle stressfactoren uit je leven en relatie te krijgen. Maar aangezien relatieproblemen de grootste stressfactor voor mensen is, is het wel belangrijk dat je het aanpakt.

Onthoudt hierbij dat wat jou gerust stelt de ander niet hoeft gerust te stellen. Introverte mensen (mensen die meer op hun gemak zijn met hun eigen gevoelens en gedachten) zullen zich beter voelen bij rustige activiteiten en stilte.

Terwijl extraverte mensen (mensen die graag op stap gaan en met andere mensen zijn) zullen zich beter voelen bij drukte en activiteiten met andere mensen.

Niets duurt voor altijd. Niet de goede momenten en niet de slechte momenten. Blijf werken aan de problemen in jullie relatie oplossen.

Probeer te onthouden dat als je partner niet reageert zoals je zou willen dat hij/zij reageert, je alleen maar energie verspilt door hierover te klagen.

Doe wat je kan doen om de persoon te worden die je wilt zijn.

Lees ook:

Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!