Relatie stress zorgt voor problemen en vice versa…

Als je last hebt van stress of dit nu door je relatie komt of door andere omstandigheden dan kunnen deze adviezen je hopelijk helpen.

 

Pak je stress aan

Stress komt doordat er problemen in je leven zijn die nog niet opgelost zijn. Door deze problemen uit de weg te gaan kun je tijdelijk opgelucht zijn maar op lange termijn zal het je veerkracht verminderen als je weer geconfronteerd wordt met stressfactoren.

Of de stress die je ervaart nu wel of niet met je relatie te maken heeft, hoogstwaarschijnlijk beïnvloed het de manier waarop je denkt, wat je voelt en hoe je je gedraagt.

En dit beïnvloed sowieso je partner wat voor meer relatie stress zorgt. Waardoor het een vicieuze cirkel wordt.

Daarnaast neem ik aan dat je op de hoogte bent dat stress fysieke consequenties kan hebben, je kan er letterlijk ziek van worden.

Neem verantwoordelijkheid

Jij en/of je partner hebben stress en lijden hieronder. Het is belangrijk dat je beide de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen herstel.

Als je je partner, andere mensen of bepaalde situaties de schuld gaat geven kun je overmand worden door gevoelens van hopeloosheid en machteloosheid. Dat is niet gezond omdat je je energie gaat verliezen aan dingen die buiten je macht staan. Je kan alleen jezelf veranderen, je eigen aandeel, bijvoorbeeld je houding, je communicatie, je gedrag en dat kan al zo veel stress verminderen.

“The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another”. -William James

Er zal altijd een bepaalde mate van stress zijn in iedereen zijn leven. Soms meer en soms minder. Maar je houding in het leven en hoe je er mee omgaat bepaald of je sterker of zwakker wordt.

Natuurlijk kun je niet altijd sterk zijn en mag je zeker af en toe huilen of een bankhang avondje hebben. Maar zorg dat je de volgende dag er weer tegenaan gaat en geniet ondertussen van de dingen die wel goed gaan.

Jullie kunnen beide geen gedachten lezen

Idealiter zouden jij en je partner elkaar emotionele en praktische steun geven. Maar vaak zorgt relatie stress of stress van buiten af er voor dat jullie communicatie niet meer echt lekker loopt en er meer spanningen zijn.

Jullie kunnen beide geen gedachten lezen dus heb je al aan elkaar gevraagd wat er aan de hand is en of je elkaar kunt helpen?

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je partner jou helemaal niet steunt of helpt. Ga dan niet meteen van het negatiefste uit. Het kan zijn dat er familieomstandigheden zijn of problemen op het werk die je partner je niet heeft verteld omdat hij/zij je niet lastig wilde vallen.

Het kan ook zijn dat je partner jouw chagrijnigheid (je uiting van stress) verkeerd interpreteert en denkt dat je boos op hem/haar bent.

Ik begrijp echt dat als je je gestrest voelt alles je gewoon te veel lijkt. Bij het idee dat je iets moet gaan doen, of dat nu leuk of niet leuk is, prikken de tranen achter je ogen.

 

Weg met zorgen en stress 9 weken!

Weg met zorgen en stress!
Wil jij je af van stress en de constante zorgen die je maakt om alles? En gewoon weer optimistisch, positief en vrolijk door het leven gaan? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!

Lees ook: