Ruzie in je relatie is absoluut niet leuk. Merk je de laatste tijd dat jullie constant ruzie maken, soms eigenlijk om helemaal niks?

Maar het lijkt een beetje buiten je macht te liggen? Je neemt je voor om anders en minder “heftig” te reageren of dingen meer los te laten en zodra je binnenkomt thuis lukt het gewoon niet? Dat is mega frustrerend!

Zo stop je de ruzie!

 

Drie regels om ruzie tegen te gaan

Als je zo veel ruzietjes hebt en woorden om niks en alles tegelijk, dan ga je twijfelen of je nog wel bij elkaar past. Vergeet niet dat ondanks het geruzie jullie relatie heel sterk kan zijn. Jullie willen er samen uitkomen en dat is het aller belangrijkste.

Drie dingen die je voorop moet zetten als het even niet lekker loopt tussen jullie.

1. Je emotionele behoeften. Ieder mens heeft essentiële emotionele behoeften en als daar niet aan voldaan wordt voel je je gewoon minder gelukkig.

2. Professor John Gottman heeft heel veel onderzoek gedaan naar hoe je een langdurige gelukkige relatie houdt. Hij vindt het belangrijkste dat er tegenover één negatieve ervaring vijf positieve ervaringen staan. Hoe is dat bij jullie?

3. Wat kunnen jullie samen doen in plaats van ruzie maken? Er zijn zo veel leuke dingen te doen, maak eens een lijstje met wat je beter kan doen samen.

Emotionele behoeften

Het is zo belangrijk dat de emotionele behoeften van jou en je partner in balans zijn. Als ze niet in balans zijn voel je je ongelukkiger en ben je veel prikkelbaarder voor ruzies. Help elkaar om balans te krijgen in de emotionele behoeften:

  • Veiligheid, zorg dat jullie thuis veilig en evenwichtig is en dat iedereen zich goed kan ontwikkelen met een gevoel van geborgenheid.
  • Het geven en ontvangen van aandacht.
  • Vriendschap, plezier, liefde en fysieke intimiteit.
  • Een gevoel van autonomie en controle over jezelf en je omgeving.
  • Het gevoel hebben dat je deel uitmaakt van een gemeenschap van een groep waar je er toe doet en waar je verbintenis voelt met anderen.
  • Het leven moet betekenis en een doel hebben.
  • Zelfvertrouwen, wat je van zelf krijgt als aan je basisbehoeften voldaan wordt.
  • Het gevoel hebben dat je iets bereikt in je leven hoe klein of groot dit ook is.
  • Een gevoel van status in sociale groepen.

Stop je energie in gelukkig zijn en je emotionele behoeften bereiken in plaats van ruzie te maken over wie wel of niet gelijk heeft.

“Good relationships don’t just happen. They take time, patience, and two people who truly want to be together”.

Doorbreek jullie patroon

Als je constant ruzie hebt dan is de kans groot dat dat komt doordat jullie steeds dezelfde communicatiefouten maken.

Misschien geef je je partner de schuld en vraag je jezelf af waarom hij/zij het niet begrijpt en het niet doorheeft?

Waarschijnlijk hebben jullie beide een stuk schuld. Maar laat het idee van iemand de schuld geven los.

Als je je zo blijft gedragen en op dezelfde manier blijft communiceren als dat jullie nu doen zal er niks veranderen. Vandaar dat er ook nog niks veranderd is.

Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!

Lees deel 2 als je wilt weten hoe je goede gesprekken kan voeren zonder dat het uitloopt op ruzie.

Deel 1, deel 2 Ruzie met je partner? Zo stop en voorkom je het!deel 3 27 Tips om de communicatie tussen jullie te verbeteren