Denk je dat er in jouw relatie sprake is van overspel?

Dat je dat idee alleen al hebt is super rot, dat spijt me voor je.

Ik zal de (meeste) signalen dat een partner vreemdgaat bespreken en hopelijk kom je er dan achter dat je er helemaal naast zit.

Misschien herken je er veel in, ik zal daarom ook bespreken hoe je de situatie kan aanpakken.

Overspel signalen

 • Als je merkt dat je partner opeens zijn/haar smartphone constant met het scherm naar beneden neerlegt. Zodat als er een berichtje binnenkomt jij in ieder geval niet kan zien wie het is of wat er staat.
 • Als je partner achter de computer of laptop zit en je loopt langs worden ineens vensters weg geklikt.
 • Je merkt dat de verhalen die je partner verteld niet helemaal kloppen en er constant iets raars mee is.
 • Je partner houdt zijn/haar telefoon goed in de gaten en laat hem nergens zomaar onbewaakt liggen.
 • Je partner moet vaker overwerken of is opeens vaker bij vrienden.
 • Als je erachter komt dat je partner helemaal niet bij de vrienden was waar hij/zij heen zou zijn geweest.
 • Als je voelt dat de afstand tussen jullie steeds groter wordt.
 • Als jullie niet meer over echte dingen praten en geen quality tijd voor elkaar meer hebben terwijl jullie dat eerst wel deden en hadden.
 • Als jullie een gesprek voeren over vreemdgaan en je partner reageert opeens heel anders dan normaal.
 • Als er opeens veranderingen zijn in de manier hoe hij/zij berichtjes naar je stuurt.
 • Als je onverwachts thuis komt terwijl je nog een paar uur weg zou blijven en je partner daar van schrikt en er eigenlijk niet zo blij mee is.
 • Als je partner vaak afgeleid is en met de gedachten heel ergens anders is.
 • Als je partner opeens erg graag je rooster wilt weten. Wanneer ben je thuis en wanneer ben je weg?
 • Als je partner opeens veel meer met het uiterlijk bezig is en andere kleding gaat kopen etc.
 • En deze is redelijk overduidelijk: als je partner opeens een soa heeft.
 • Als je in de geschiedenis van de laptop of computer van je partner kijkt en ziet dat hij/zij zichzelf heeft ingeschreven op datingsites en sites zoals secondlove.

Je relatie is niet meer wat het was

Of je nu één jaar samen bent of al jaren, je kent je partner als geen ander en zal dus direct gedragsveranderingen doorhebben.

Vooral vrouwen zijn hier erg gevoelig voor, maar vergis je niet mannen hebben het ook echt wel door.

Als jullie relatie niet meer zoals eerst is en er steeds vaker dingetjes gebeuren waardoor je het gevoel hebt dat er iets niet klopt, kun je hier zeer onrustig en angstig van worden.

Je hebt het idee dat het einde van jullie relatie in zicht is terwijl je hier niet voor hebt gekozen.

De relatie die jullie eerst hadden is er eigenlijk niet meer. Jullie lange gesprekken komen nauwelijks meer voor. Jullie bellen elkaar niet meer op om te vragen hoe het op je werk is. Jullie plannen geen leuke activiteiten meer met elkaar in. Jullie zijn langs elkaar heen aan het leven. Je hebt niet meer echt een idee wat er in je partner omgaat en voelt je niet met hem/haar verbonden.

“Apologies don’t mean anything if you keep doing what you’re sorry for”.

Zo pak je het aan

Helaas is er geen kant-en-klare oplossing die je relatie kan redden. Wel is er een redelijk simpele oplossing om erachter te komen of je partner overspel pleegt. Creëer een rustige setting als jullie beide tijd hebben en vraag het aan je partner. Wees bereid om een eerlijk en open gesprek te voeren. Lees vooral deze tips, om te zorgen dat er geen ruzie ontstaat en het gesprek okee verloopt.

Voordat je aan dit gesprek begint is het goed om eens in alle eerlijkheid in je eentje na te denken over wat jij zou willen als blijkt dat je partner wel of niet overspel heeft gepleegd. Is overspel voor jou meteen het einde van de relatie en zo niet hoe wil je nu verder?

Als je partner zegt dat hij/zij niet vreemd gaat kun je dit dan voor waarheid aannemen? En geef echt eerlijk antwoord hierop, want als je een gesprek in gaat waar je dit antwoord sowieso al niet gaat geloven is er eigenlijk geen vertrouwen meer in de relatie vanuit jouw kant. En zonder vertrouwen valt er nergens aan te werken.

Ik geloof dat de meest pijnlijke optie is dat je besluit verder te willen met je partner ook al zou hij/zij toegeven vreemd te zijn gegaan, maar dat je partner zegt niet meer met jou verder te willen. Hoe super rot deze optie ook is, laat het wel even door je gedachten gaan. Een klein beetje “voorbereiding” kan de ergste shock wegnemen.

Lees ook:

Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!