Ken je dat gevoel alles gaat goed op je werk maar af en toe besluipt je opeens dat gevoel dat je niet goed genoeg bent, dat mensen erachter gaan komen dat je helemaal niet kan wat je zegt dat je kan, dat je door de mand valt, eenbedriegster bent?

Hopelijk weet je wel rationeel gezien dat het totale onzin is maar je gevoel zegt soms anders.

Ik heb dit gevoel best vaak gehad en ik dacht altijd dat ik de enige was. Nu weet ik dat er meer mensen zijn die het hebben en dat er zelfs een naam voor is! In Amerika noemen ze het ‘Impostor syndrome’.

Doordat ik ondertussen mijn zelfvertrouwen heb vergroot en stevig in mijn eigen kracht sta heb ik er nu gelukkig geen last meer van. Maar er zijn nog genoeg mensen die hier wel last van hebben en dat is doodzonde.

Vandaar dat ik Vreneli heb geïnterviewd, zij werkt met mensen die hier last van hebben. In de video geeft ze een aantal super tips weg om er van af te komen.

De techniek heeft mij helaas een beetje in de steek gelaten waardoor het beeld niet gelukt is. Wel is de audio gelukkig gelukt! Dus is het een audio-interview geworden in plaats van een video-interview. Onder het scherm hierbeneden zie je het interviewschema voor als je direct naar de tips wilt gaan.

Bekijk het interview!


Deel de video met vrienden, kennissen en collega’s. Leuk voor mij, leuk voor Vreneli en leuk voor al die mensen die je ermee kunt helpen.

0:42 Vreneli stelt zich voor
2:53 Vreneli heeft een boek geschreven: ‘Fuck die onzekerheid’
4:13 Ben je bang om door de mand te vallen?
6:45 Het impostor syndrome heb jij er last van?
8:02 Tip 1 van Vreneli om er van af te komen!
9:10 Tip 2 van Vreneli om er van af te komen!
13:04 Ook Vreneli heeft er nog wel eens last van, je bent niet alleen
14:48 Tip 3 voor meer vertrouwen op het werk!
17:25 Tip 4 voor meer vertrouwen op het werk!

Meer weten over Vreneli en Sheconsult?

Ga naar de website van Vreneli
Ga naar de website van Fuck die onzekerheid

Helpen de tips en adviezen jou?

Ik ben benieuwd wat je van het interview vindt en of de tips and tricks jou helpen! Laat je het me weten in de Facebook comments hier beneden 🙂 ?

Liefs,
Phil