Omdat ik van je hou, laat ik je los. De stadia van een verbroken relatie, het leerproces, hoe je je relatie kan redden en zo niet hoe je er sterker en met meer zelfkennis uitkomt.

Als je relatie net verbroken is kan de toekomst er heel eng uitzien. Ik kan me voorstellen dat je bang bent om alleen verder te gaan en waarschijnlijk ook bang dat je voor altijd alleen zal blijven.

Dit zijn volkomen normale gevoelens en ook al geloof je het nu misschien niet ik weet zeker dat je er sterker uitkomt. Maar je moet er wel even doorheen. Jij bent een hartstikke leuk iemand en gaat zeker niet alleen overblijven.

De stadia van een verbroken relatie

Het kan zijn dat je relatie al over is of dat je voelt dat het misschien binnenkort over gaat zijn. Elk stadium is een teken dat je relatie niet goed zit. Als je relatie nog niet over is kun je deze tekenen gebruiken of hard aan je relatie te gaan werken. Is je relatie al wel over dan kan het fijn zijn om herkenning uit deze stadia te halen.

1. Acceptatie dat elke relatie goede en slechte momenten kent.

2. Er van bewust worden dat waarvan je dacht dat het een dipje was veel langer duurt dan normaal gesproken.

3. Nog een poging wagen om met je partner te bespreken hoe je je voelt. Als je dit nog niet hebt gedaan doe het dan vooral!

4. Nadenken over en voorstellen om in relatietherapie te gaan.

5. Extra moeite doen om de relatie nieuw leven in te blazen omdat je merkt dat het niet lekker loopt.

6. Je erg moe en ongelukkig voelen omdat de relatie erg veel ups en downs heeft.

7. Je gaat je voorstellen hoe het zou zijn als de relatie over was en je weer alleen zou zijn.

8. Je gaat bekijken hoe praktische en financiële zaken er voor staan.

9. Plannen maken met een relatiebreuk in het vooruitzicht. Bijvoorbeeld andere huisvesting zoeken etc.

10. Een gesprek om te praten over de relatie en het te beëindigen uit stellen omdat je het te moeilijk vindt.

11. Uiteindelijk toch de moed bij elkaar rapen om de relatie te verbreken of een scheiding aan te vragen.

12. Toch nog in relatietherapie gaan als laatste redmiddel.

13. Uiteindelijke besluiten om de relatie te beëindigen als relatietherapie niet heeft gewerkt.

“Just because a relationship ends, doesn’t mean two people stopped loving each other. They just stopped hurting each other”.

Omdat ik van je hou,
neem ik het heft in eigen handen

Het kan zijn door het lezen van de stadia dat je je er bewust van wordt dat je relatie niet lekker loopt. Of nog slechter is dan je eigenlijk dacht zelfs. Hoe pijnlijk dat ook is nu je het weet kun je nog van alles doen om je relatie te redden.

Jij hebt het in de hand. Stop met je partner de schuld geven. Neem verantwoordelijkheid. Jij hebt besloten met hem/haar te zijn. Jij hebt besloten dingen te pikken van hem/haar. Jij bent degene die meer (of minder) had kunnen doen. Dus neem nu de controle terug. Je kan je partner niet veranderen maar wel jezelf!

Omdat ik van je hou, gaan we er voor vechten

Wees lief voor jezelf maar ga niet zwelgen in zelfmedelijden. Ik begrijp helemaal als je je super rot voelt op het moment. Maar je kan je niet veroorloven om depressief te worden. Dan ga je je zo hulpeloos voelen dat je niet meer in staat bent om in actie te komen.

Dit kan hard klinken maar het is ook de bedoeling dat het een wake-up call is omdat jij moet inzien dat je verdiend om in een liefdevolle relatie te zitten.

In welk van de bovenstaande stadia je ook zit er is nog steeds een kans om je relatie te redden. Dus neem nu actie! En in de tussentijd zorg goed voor jezelf en wees extra lief voor jezelf. Want het leven kan hartstikke eng zijn als je niet zeker bent van je relatie.

Lees ook:

 

Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!