Motivatie kwijt? Je staat ’s ochtends op, je gaat naar je werk, je komt thuis, gaat eten, beetje aanrommelen, opruimen en je gaat slapen.

Waar is je passie? Zo vind je het terug!

Wees onrealistisch

Het is moeilijk gemotiveerd te blijven als je geen baan vindt door alle concurrentie, of misschien wil je al een tijd promotie maar lukt het niet.

Er studeren zo veel mensen af in dezelfde branche en iedereen wil de schaarse werkplekken. Dus hoe zorg je dat je eruit springt?

99 Procent van de mensen gebruiken niet al hun capaciteiten. Ze denken dat ze niet gemaakt zijn voor grootste dingen en dat je dat alleen op tv ziet.

Zo leeft dus bijna iedereen op middelmatig niveau terwijl ze veel meer in hun mars hebben. Hierdoor is de concurrentie het grootst bij “realistische” doelen. Waardoor ironisch genoeg hier dus de meeste concurrentie is.

Er is veel minder concurrentie aan de top, dus streef hoger dan middelmatig! Onderschat jezelf niet en overschat anderen zeker niet. Iedereen is onzeker en jij bent beter dan je denkt.

“You don’t have to be a great to start, but you have to start to be great”.

Jij bent niet gemiddeld

Doelstellingen die een gemiddeld ambitieniveau hebben inspireren niet.

Je zal je dan ook gemiddeld inzetten en bij een probleem zal je na één of twee mislukte oplossingen de handdoek in de ring gooien. Als je potentiële winst gemiddeld is zal je inzet dat ook zijn.

Als jij extreem graag je droombaan wilt, dan zal je hier bergen voor verzetten en zal je niet stoppen totdat het lukt.

Als je de kans hebt om een middelmatige baan te krijgen zal je je CV niet eens controleren voordat je die opstuurt.

Hoewel het moeilijker is om je droombaan te verwezenlijken dan om die middelmatige baan te krijgen, is de kans toch groter dat je je droombaan gaat verwezenlijken door je motivatie.

Je bent verveeld

Heb je wel eens aan jezelf gevraagd wat je wil? En kon je hier toen moeilijk antwoord op geven? Dat is best logisch, want het is een vage te brede vraag.

Heb je wel eens nagedacht over je doelstellingen in het leven? Kwam je toen wel verder? Dit is namelijk weer een vage vraag.

Dus wat is dan wel de vraag? Wat is het gewenste resultaat dat alle inspanningen in je leven de moeite waard maakt?

Het meest gegeven antwoord op deze vraag is: gelukkig zijn. En dit is een heel goed antwoord. Alleen weten veel mensen niet hoe ze gelukkig worden en blijven.

Verveling is het tegenovergestelde van geluk. Dus om gelukkig te zijn moet je het tegenovergestelde doen als verveeld zijn en dat is opwinding ervaren!

Opwinding is het beste medicijn. Je passie en je hart volgen geeft je ook het gevoel van opwinding en als het daarom gaat ben je altijd gemotiveerd.

Dus de juiste vraag is: ‘Waar word ik opgewonden van?’

Lees ook:


Nog meer tips!

Behoefte om meer te lezen hoe je gemotiveerd blijft en het beste uit jezelf haalt? Dan zijn deze boeken zeker een aanrader!