Naast oefeningen spelen ook mindfulness quotes een rol in mindfulness.

Ze helpen je om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven en door te zetten.

Hieronder mijn 20 favoriete quotes!

Ben jij al wakker geschud?

Je kan pas gelukkig leven als je weet hoe je dat gaat bereiken. Met mindfulness ga je je persoonlijke waarden en prioriteiten weer ontdekken en vanuit daar leven.

De meeste mensen worden echt wakker geschud als er iets ergs gebeurt, ze krijgen te horen dat ze een ernstige ziekte hebben, een dierbare overlijdt plotseling of ze krijgen een ongeluk.

En opeens is alles niet meer zo belangrijk wat eerst wel belangrijk was.

De vieze vaat zorgt niet meer voor een ruzie, je werk is maar gewoon je werk en geld is maar gewoon geld. Niks doet er meer toe als je zelf niet gezond bent of als je dierbaren niet gezond zijn. Door een hele nare gebeurtenis worden mensen vaak wakker geschud en zien ze opeens beter wat ze wel en niet belangrijk vinden in het leven. Hoe afgrijselijk de gebeurtenis ook is, ze gaan hierdoor wel leven vanuit hun waarden, waardoor hun leven waardevoller en geïnspireerd wordt.

“The little things? The little moments? They aren’t little”. -Jon Kabat-Zinn

Krijg jij later spijt?

Als ons geen nare gebeurtenis overkomt prijzen we onszelf gelukkig en ik wens absoluut niemand zoiets afschuwelijks toe. Maar als we niet worden wakker geschud, constateren we dan aan het einde van ons leven dan we niet hebben geleefd volgens onze waarden?

Dat we niet echt hebben gedaan wat we wilden en belangrijk vonden? Dat we onszelf niet hebben laten zien en laten horen? Dat we niet hebben genoten van al het bijzondere in het leven maar vooral ook van al het mooie alledaagse? Ik je uit om op zoek te gaan naar je waarden en die direct een plaats in je leven te geven.

Klaar voor een waardevoller leven?

Om verandering in je leven aan te brengen is het belangrijk dat je je situatie accepteert en beleeft. Acceptatie betekent absoluut niet bij de pakken neerzitten. Doordat je je situatie accepteert sta je in contact met de realiteit. Je kan je dromen en wensen niet succesvol najagen zonder contact te hebben met de realiteit.

Waarom is acceptatie zo belangrijk? Indrukken en ervaringen komen en gaan. Je kan deze stroom tegen houden of verwelkomen. Maar als je het tegen houdt, houd je niet alleen tegen wat je niet wilt maar ook wat je wel wilt. Je zult dan geen gelukkig bevredigend leven leiden.

Acceptatie wil niet zeggen dat je passief je leven leidt en het leven je maar overkomt. Dan zou je een slachtoffer zijn van de omstandigheden waarin het niet uitmaakt wat je doet. Het gaat om de balans tussen acceptatie en verandering. Er zijn nu eenmaal nare gebeurtenissen in het leven, dat heeft iedereen, maar daarnaast heb je ook het gelukkige, waardevolle, bevredigende leven dat jij leidt.

Mindfulness quotes

Toen ik in San Francisco de Saint Patrick’s Cathedral binnenliep, hadden ze daar ook een klein winkeltje. Daar heb ik twee hele mooie kaartjes gekocht met inspirerende woorden erop. Op één van de kaartjes stond:

‘Geef mij de kracht om te accepteren wat ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil te weten.’

Het staat er in het Engels maar ik heb het even vrij vertaald. Het is zo een toepasselijk mindfulness quote dat ik het hier wel moest benoemen 🙂 En mijn favoriete mindfulness quote!

Nog meer inspirerende mindfulness quotes:

“Het is levenskunst om te weten wanneer je moet accepteren en wanneer je moet handelen.”  – Ernst Bohlmeijer & Monique Hulsbergen

“Realize deeply that the present moment is all you have. Make the NOW the primary focus of your life.” – Eckhart Tolle

“Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it.”  – Eckhart Tolle

“In today’s rush we all think too much, seek too much, want too much and forget about the joy of just Being.”  – Eckhart Tolle

“We all have to live together, so we might as well live together happily.” – Dalai Lama

“If you want others to be happy, practice compassion. If you want to be happy, practice compassion.” – Dalai Lama

“Walk as if you are kissing the Earth with your feet.” – Thich Nhat Hanh

“Don’t believe everything you think. Thoughts are just that – thoughts.” – Allan Lokos

“If you surrender completely to the moments as they pass, you live more richly those moments.” – Anne Morrow Lindbergh

“We’re so busy watching out for what’s just ahead of us that we don’t take time to enjoy where we are.” – Bill Watterson

“The best way to capture moments is to pay attention. This is how we cultivate mindfulness. Mindfulness means being awake. It means knowing what you are doing.” – Jon Kabat-Zinn

“Breathe. Let go. And remind yourself that this very moment is the only one you know you have for sure.” – Oprah Winfrey

“Ik wil niet weten wat ik later word. Ik wil weten wie ik nu ben.” -Loesje

“You cannot find yourself by going into the past. You can find yourself by coming into the present.” – Eckhart Tolle

“Waar je ook heen gaat, daar ben je.”

“Verander je toekomst ingrijpend door jezelf te worden.”

“You can’t stop de waves, but you can learn how to surf.” – Jon Kabat-Zinn

“De enige manier om te komen waar je wilt zijn, is te zijn waar je bent.”–  Anna Vali

“Rule your mind or it will rule you.” – Buddha

Wat is jouw favoriete mindfulness quote?

Met mindfulness bereik je:

  • Minder stress
  • Minder last van piekeren
  • Meer genieten van het dagelijks leven
  • Je prioriteiten weer op een rijtje hebben
  • Automatische patronen doorbreken
  • Leven naar je waarden
  • Meer uit je hoofd en meer in het nu

Wil jij dit bereiken? Ik kan je hier bij helpen.

Lees ook: