Liefdesverdriet verwerken: Gouden tips! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Liefdesverdriet verwerken is super rot en lastig.

In het artikel ‘Een gebroken hart, zo kom je er over heen’ hebben we gekeken naar de symptomen van liefdesverdriet, hoe rot je je kan voelen en de factoren die bepalen hoe snel je je verbroken relatie kan verwerken.

Helaas kan niemand de pijn van je weg nemen en moet je er echt doorheen. Er zijn wel een aantal tips die ik je kan geven waar je hopelijk iets aan hebt!

Liefdesverdriet verwerken is nooit leuk
maar de tips helpen:

1. Probeer met je ex af te spreken dat jullie vriendelijk met elkaar omgaan als er nog dingen geregeld moeten worden. Jullie hebben beide al genoeg verdriet en stress dus maak het elkaar vooral niet moeilijker.

2. Als er nog dingen moeten gebeuren zoals spullen verdelen, huis zoeken, scheiding, wacht dan niet daarop met leven maar begin nu met leven. Begin met je nieuwe leven en accepteer dat je nog aan het rouwen bent (liefdesverdriet verwerken is een soort van rouwen) om je oude leven.

3. Hoe moeilijk het ook is (ik ken het!) accepteer dat de situatie is zoals het is en blijf niet hangen in het verleden.

4. Zoek steun bij je familie, vrienden en collega’s. Leg ze uit wat er aan de hand is zodat ze je bij kunnen staan.

5. Krijg je financiën in orde. Zoek eventueel iemand die je kan helpen hierbij.

6. Als jullie een lange relatie hebben gehad kan het zijn dat je van sommige zaken absoluut niets af weet omdat je partner dat altijd regelde. Maak een lijst met dingen die je partner altijd regelde en zorg dat je de controle weer terug neemt.

7. Als je relatie echt net over is, is het helemaal niet erg om je een paar dagen ziek te melden op je werk. Liefdesverdriet verwerken is echt wel ziek zijn en zo kun je over de eerste schok en pijn heenkomen.

“Never lose yourself while trying to hold on to someone who doesn’t care about losing you”.

8. Vraag aan een dierbare of hij/zij je koelkast wilt vullen zodat je niet alleen troep gaat eten.

9. Stel doelen voor jezelf. Misschien heb je zo lang een relatie gehad dat jullie veel gezamenlijke doelen hadden, vooral dan is het nu tijd om je eigen persoonlijke doelen te stellen. Je doelen mogen met alles te maken hebben denk aan vakantie, hobby’s, familie, werk, opleiding, vrienden etc. Het hebben van doelen geeft je iets om je op te richten en zal je helpen om verder te gaan met je leven.

10. Schrijven is erg therapeutisch, dus houd vooral een dagboek bij. Je hoeft hier niet verplicht dagelijks in te schrijven maar het kan je erg helpen om gedachten, gebeurtenissen en gevoelens in op te schrijven.

11. Doe leuke dingen met vrienden en familie. Ook al heb je absoluut geen zin om iets te gaan doen dwing jezelf er toch toe. Het zal je echt helpen!

12. Ga niet constant lopen dagdromen over je ex. Ga juist in plaats daarvan eens terug denken aan de slechte dingen in jullie relatie. Je voelt je gelijk iets beter.

13. Omgeef jezelf vooral niet met spullen die je aan hem/haar doen denken of aan jullie relatie. Creëer lekker je eigen plekje.

14. Plan, voordat je gaat slapen, alvast je volgende dag. Dit hoeft natuurlijk niet op de minuut te zijn maar zorg wel dat je weet hoe je dag eruit gaat zien. Dit helpt je om uit bed te komen en door te gaan.

15. Net zoals dat het goed is om doelen te stellen voor jezelf is het goed om met een nieuw project te beginnen in je leven. Iets wat je leuk vindt en wat je afleidt van alle problemen.

Lees ook: