De do's en don'ts betreft liefdesverdriet - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Hoe om te gaan met liefdesverdriet?

Iemand die jij zo graag wil, wil jou niet.

De totale leegte die je voelt. Het extreme verlangen om fysiek bij iemand te zijn.

De onmacht dat je er niks aan kan veranderen. De enorme teleurstelling.

Het verdriet en de afwijzing.

De absolute don’ts:

  • Stalk gedrag. Het helpt totaal niet om precies te weten waar die is en met wie op elk moment van de dag. Check niet 50 keer per dag zijn facebook en ga vooral niet stiekem zijn email lezen als je zijn wachtwoord nog weet. De persoon voor wie jij gevoelens hebt, voelt deze gevoelens niet (meer) voor jou. Door stalk gedrag te vertonen zul je minder snel over hem en je verdriet heen komen.
  • In bed blijven liggen. Natuurlijk verwacht niemand van je dat je heel de dag lachend op je werk rondloopt of uren non stop gaat studeren. Maar ga niet doelloos in bed liggen of naar de tv staren. Maak kleine plannen. Sta op, ga douchen, eet iets, ga sporten, spreek met een vriend/in af, maak een wandeling. Door niks te doen word je alleen maar verdrietiger. Echt waar.

De absolute do’s:

  • Jezelf mooi maken. Zorg dat je er elke dag mooi verzorgd uitziet. Trek leuke kleding aan, doe een beetje make-up op (als je dat wel eens doet) en zorg dat je haar goed zit. Mensen voelen zich zelfverzekerder als ze er goed uitzien. En alle kleine beetjes helpen, vooral op dit moment!
  • Blijf letten op je voeding. Zorgt liefdesverdriet er voor dat je je helemaal vol eet en daarna gaat walgen van jezelf? Of ben je iemand die niet meer kan eten en zo helemaal geen energie meer heeft? In beide gevallen zal je je er niet beter door gaan voelen. Dus blijf letten op je voeding.
  • Blijf zelfvertrouwen hebben. Dat iemand niet (meer) verliefd op jou is, betekent niet dat er iets mis is met jou. Het enige wat het betekent, is dat die persoon gewoon niet de “chemie” voelt. Misschien heb jij dat andersom ook wel eens bij iemand gehad? Dat je dacht ik zou willen dat ik op zo iemand zou vallen. Maar dat je gewoon niet de  “chemie” voelt. In het geval van een verbroken relatie: soms gaat de liefde gewoon over. Hoe pijnlijk dat ook is voor de persoon bij wie het niet over is gegaan.

Liefdesverdriet is ontzettend pijnlijk. Maar hoe rot je je ook voelt, het is niet het einde van de wereld. Jij bent namelijk een ontzettend leuk persoon en je gaat iemand anders tegen komen. En tot die tijd ga je gewoon gelukkig zijn met jezelf!

“Stop holding on to what hurts and make room for what feels good”.


Voor mensen in of net uit een ongezonde relatie is dit boek een must read.

Het leest lekker weg en wauw wat een inzichten.