Doe de liefdesmeter om jullie relatie te testen! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Beantwoord de acht vragen van de liefdesmeter en kom erachter of jullie relatie goed zit of niet!

Een test waarbij je jullie namen en geboortedata invult en poef je weet of jullie bij elkaar horen zou echt mega handig zijn. Helaas gaat het niet zo gemakkelijk.

Wel kun je aan de hand van onderstaande vragen erachter komen of jullie relatie goed of niet goed zit.

Liefdesmeter vraag 1

Vullen jullie elkaars goede en slechte kanten aan of maken jullie elkaars slechte kanten alleen maar slechter?

Twee mensen zijn nooit hetzelfde, jullie hebben beide unieke karaktereigenschappen. En dat is ideaal want zo kunnen jullie elkaar mooi aanvullen! Maar de vraag is dus vullen jullie elkaar wel goed aan?

Stimuleren jullie eerlijkheid, communicatie, liefde, humor, blijdschap in elkaar? Of stimuleren jullie juiste elkaars chagrijnigheid, troep maken kwaliteiten, elkaar doodzwijgen bij ruzies en dominant gedrag?

Liefdesmeter vraag 2

Hebben jullie dezelfde verlangens?

Natuurlijk kan het zijn dat de één van sport houdt en de ander van lezen maar hebben jullie over het algemeen dezelfde verlangens in het leven?

Wil één persoon graag een huisje, boompje, beestje leven en de ander liever nog lang niet samenwonen en elk weekend op stap? Of wil één persoon verre backpackreizen maken elk jaar van een paar weken en wil de ander absoluut nooit mee en alleen maar all inclusive luxe vakanties? Wil de één dolgraag een hond en een kat en de ander haat dieren? Hoe ver liggen jullie op één lijn?

“The truest test of love is if you’re willing to keep fighting for it”.

Liefdesmeter vraag 3

Hebben jullie hetzelfde idee over vreemdgaan? Het is erg belangrijk als stel zijnde om open en duidelijk te communiceren over hoe jullie denken over vreemdgaan. Je kan het voor jezelf zo voor de hand liggend vinden dat zoenen vreemdgaan is en flirten met een ander niet toegestaan is maar weet je zeker dat je partner er ook zo over denkt?

Maak afspraken met elkaar over wat jullie wel en niet vinden kunnen en maak het onderwerp bespreekbaar.

Liefdesmeter vraag 4

Kunnen jullie jezelf zijn bij elkaar of doe je je anders voor?

Voelen jullie beide je volledig op je gemak bij de ander? Doe je je niet anders voor dan je bent? Het is niet de bedoeling dat je constant op je tenen moet lopen in de buurt van de ander.

Je partner moet je volledig accepteren met al je goede en slechte kanten en grappige en storende eigenschappen. Maar denk erom ook jij moet jouw partner volledig accepteren met alles erop en eraan. Het is niet goed als je dingen wil of probeert te veranderen aan de ander.

Liefdesmeter vraag 5

Hoe lossen jullie ruzietjes tussen elkaar op?

Elk stel heeft af en toe een ruzietje of conflict dat is helemaal niet erg en hoort er absoluut bij. Als jullie nooit een conflict zouden hebben zou het juist kunnen wijzen op onbetrokkenheid in de relatie en dat wil je helemaal niet.

Maar de vraag is hoe gaan jullie met elkaar om tijdens een conflict. Laten jullie elkaar uitpraten, is er nog steeds sprake van wederzijds respect, accepteren jullie elkaars standpunt ook al ben je het er niet mee eens?

Of schreeuwen en schelden jullie tegen elkaar, zwijgen, negeren, er absoluut niet uitkomen, niet luisteren naar elkaar?

Bij het oplossen van conflicten is het belangrijk om evenwichtige compromissen te sluiten, respect voor elkaar te behouden, en in balans te geven en nemen.

Liefdesmeter vraag 6

Zijn jullie alleen geliefden of ook beste vrienden?

Is je partner alleen degene met wie je het bed deelt en op date gaat?

Of is je partner ook je beste vriend/in, de persoon die je belt bij grappige voorvallen of blinde paniek, is er sprake van totaal vertrouwen in elkaar en weet je zeker dat je partner je nooit zal pakken op je kwetsbaarheden?

In een goede relatie is er een sterke mate van verbondenheid, maar ook een sterke mate van autonomie. Het is heel gezond en goed om je eigen leven te hebben en je eigen vriendenkring. Als jij en je partner honderd procent weten dat jullie bij elkaar op de eerste plek staan durven jullie elkaar ook los te laten. Je hebt een sterke basis en daar kan niks tussen komen.

Liefdesmeter vraag 7

Is er seksuele aantrekkingskracht en intimiteit tussen jullie?

Hierbij behoort niet alleen seks als in de daad maar ook vinden jullie elkaar nog steeds aantrekkelijk, knuffelen en zoenen jullie nog, vinden jullie het fijn om bij elkaar te zijn en elkaar aan te raken. Hoe vaak er seks of intimiteit tussen jullie plaats vindt maakt niet uit zolang jullie het er beide mee eens zijn en er open over kunnen praten.

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat één persoon een tijdje minder zin heeft in seks maar verhoog dan andere vormen van intimiteit zoals knuffelen, zoenen en ander seksueel contact die jullie beide wel fijn vinden.

Zonder seksuele aantrekkingskracht en intimiteit zijn jullie geen geliefden maar gewoon hele goede vrienden.

Liefdesmeter vraag 8

Zijn jullie oprecht geïnteresseerd in elkaar?

Zijn jij en je partner echt bij elkaar betrokken? Weten jullie waar de ander mee bezig is en over nadenkt? Zijn jullie oprecht geïnteresseerd in wat de ander doet ook al is dat niet jouw vakgebied of hobby?

Bij oprechte interesse in elkaar leer je elkaar door en door kennen en wordt de relatie steeds sterker en de verbintenis steeds groter. Neem elkaar niet voor lief, blijf tijd voor elkaar vrijmaken en blijf werken aan je relatie.

Voor meer advies en hulp bij je relatie mag je mij altijd contacten voor één of meermalige gesprekken, je staat er niet alleen voor!

Lees ook: