Leven zonder stress: 5 tips! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Tijd voor een leven zonder stress!

Als je je gestrest of regelmatig overweldigd voelt zijn hier 5 dingen die je kunt doen om er weer boven op te komen.

1. Unplug

Als je je al gestrest voelt is het domste wat je kan doen op Facebook, Twitter of Pinterest rondhangen. Ik weet niet wat je aan het zoeken bent maar je gaat het hier niet vinden.

Starend naar het scherm en te veel zinloze informatie op je afkrijgen, daar ga je je niet beter voelen. En de zinvolle informatie die er tussen staat kun je toch niet in je opnemen vanwege je overweldigde gemoedstoestand.

Dus erken dat je menselijk bent en accepteer je gestreste gevoel. Schakel je telefoon, laptop en televisie uit en neem rust. Weg met die prikkels en even tijd voor jezelf.

Als je dit een tijdje doet zal je merken dat je direct minder gestrest bent.

2. Laat wat ballen vallen

Je probeert te veel ballen in de lucht te houden en het is gewoon te veel. Maar je moet alles doen en je mag niemand teleurstellen? Hiermee doe je jezelf te kort. Er is niet genoeg tijd voor jou en de dingen die je gelukkig maken.

Dus welke ballen ga je laten vallen? Waarschijnlijk denk je bij alles: ‘Maar wat moeten mensen wel niet van mij denken?’ en ‘Wie gaat het doen als ik het niet doe?’, laat het los het komt echt goed.

Je zal merken dat je je direct meer ontspannen voelt als je wat ballen laat vallen. Als het je helpt kun je tegen jezelf zeggen dat je de taken altijd weer op je kan pakken zodra het wat rustiger is. Maar ik denk dat je dan blij bent met je rust en het niet meer wilt 😉

“Stress is not what happens to us. It’s our response to what happens. And response is something we can choose at any moment”.

3. Verander even van omgeving

Als het je echt even te veel wordt kan het helpen om gewoon even buiten een wandeling te maken of zelfs om even een boodschapje te doen in de stad of supermarkt. Misschien vind je het heerlijk, om net zoals mij, lekker thuis te zijn. Maar dan nog kan het even weg gaan van je omgeving je zo veel beter laten voelen. Het kan je helpen afstand te nemen van je problemen en alles in een ander perspectief te gaan zien.

4. Vraag om hulp

Om hulp vragen?? Ben je gek geworden?! Iedereen zal weten dat ik het niet aankan en mij zwak vinden en denken dat ik een loser ben…

In je hoofd is het veel erger dan het in werkelijkheid is. Heeft iemand van jouw familie of vrienden wel eens om hulp gevraagd? Dat was niet echt een big deal toch? Juist heel knap dat die persoon om hulp durfde te vragen en je wilde juist graag helpen zeker?

Jij helpt jouw dierbaren ook en zij willen jou ook met liefde helpen. Het is niet zeuren of klagen wat je doet, het is gewoon aangeven dat je overweldigt bent en graag wat hulp zou willen. Vaak is het toegeven dat je overweldigt bent al een hele opluchting.

5. Maak een lijstje

Of je nu een georganiseerd persoon bent of niet dit kan je echt helpen. Maak een lijstje of een mindmap om je problemen in kaart te brengen. Doordat je je problemen opschrijft dwing je je hoofd om je gedachten te organiseren. Waardoor je direct meer overzicht krijgt en tot nieuwe ideeën en oplossingen komt.

Denk bij het opschrijven aan vragen zoals:

  • Wat is mijn probleem?
  • Wat heb ik al geprobeerd om dit op te lossen?
  • Wat kan ik nog proberen om dit op te lossen?
  • Wie zou mij kunnen helpen?
  • Wat is the worst case scenario? En hoe erg is dat?

Weg met zorgen en stress 9 weken!

Weg met zorgen en stress!
Wil jij je af van stress en de constante zorgen die je maakt om alles? En gewoon weer optimistisch, positief en vrolijk door het leven gaan? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!

Wachten op het oordeel

Op sommige oorzaken van stress heb je geen vat en soms moet je gewoon afwachten. Je kan misschien niet direct veranderingen laten plaatsvinden om je zorgen uit je leven te laten verdwijnen. Maar je kan altijd stappen zetten om de stress te verminderen terwijl je afwacht. Jij bent de baas over jouw leven dus neem het heft in eigen handen.

Lees ook:

 

Ga terug naar Lifecoach Phil Home.