Lekker leven: hoe doe je dat? De 4 gouden tips! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Leid jij een lekker leven? Of zouden extra reisjes, etentjes, meer vrije tijd en bergen met geld het leuker maken?

Dat is waarschijnlijk een redelijk onbereikbare situatie.

Dus hier wat tips om optimaal te gaan genieten van het leven wat je nu hebt en leidt!

“Find joy in everything you do”.

1. Word bewuster van je omgeving

Je kent het waarschijnlijk wel je gaat van plaats A naar plaats B op de fiets en naderhand kun je je eigenlijk niet eens herinneren dat je het gefietst hebt. Of je bent boodschappen aan het doen en ziet niks en niemand om je heen omdat je zo in jezelf gekeerd bent.

Nu is het natuurlijk helemaal niet erg om af en toe even in je eigen wereld te zijn. Nog even fantaseren voordat je in slaapt valt s’avonds of lekker uit het raam staren en dagdromen.

Maar voor de rest zul je meer genieten in jouw dagelijkse leven, als je je meer bewust bent van je omgeving. Als je bijvoorbeeld in de supermarkt loopt ervaar dan wie er nog meer zijn, de persoon die naar je glimlacht, de rekken vol etenswaren, de geluiden die je hoort etc.

2. Gefocust eten en drinken

Door extra te genieten van alles wat je hebt, voelt, ervaart, ziet, hoort, ruikt en proeft zul je optimaal gaan genieten van het leven wat je nu hebt en leidt.
Bij lekker leven hoort lekker eten en drinken. Dus scherp je zintuigen tijdens eten en drinken. Dit betekent niet dat eten en drinken opeens drie keer zo lang moet duren. Maar houd je aandacht erbij als je eet en drinkt.

Als je iets drinkt of eet ben je dan bewust waar het naar smaakt, welke textuur het heeft, of het warm of koud is, hoe het eruit ziet. Dit zal er toe leiden dat je er meer van geniet.

3. Word bewust van jezelf

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je loopt ergens heen en weet eigenlijk niet meer waarom. Of je wilde iets gaan pakken maar geen idee meer wat. Dit is omdat je aandacht niet bij jezelf is, waardoor je je minder bewust bent van jezelf.

Om je meer bewust te worden van jezelf helpt het om een aantal keer per dag (op een gegeven moment gaat het van zelf) aan jezelf te vragen:

  • Wat ben ik aan het doen?
  • Wat voel ik?
  • Wat denk ik?
  • Wat wil en moet ik nog doen?

Zo voorkom je dat je als een kip zonder kop rondloopt. Ook raak je meer in contact met je gevoel. Voor oefeningen om direct meer in contact te komen met je gevoel klik hier.

Een andere tip om je meer bewust te worden van jezelf en je leven is om aan het eind van elke dag op te schrijven of terug te denken aan wat je die dag hebt gedaan en hoe je je hier bij voelde.

Dit hoeft geen vervelende taak te worden. Dit hoeft zelfs maar een paar minuutjes te duren.

4. Sta in je leven

Wie ben je? Wat zijn je normen en waarden? Wat vind je belangrijk en onbelangrijk? Wat vind je leuk en niet leuk? Leer jezelf kennen!

Vind jij activiteiten leuk omdat je die zelf echt leuk vind of misschien omdat je het van anderen hebt overgenomen?

Het klinkt misschien een beetje gek ‘jezelf leren kennen’ want je kent jezelf toch gewoon… Maar bovenstaande vragen beantwoorden kan moeilijker zijn dan het lijkt. Best een leuke uitdaging!

Door echt te weten wie je bent zal je leven leuker worden. Lekker leven begint bij jezelf 😉

Lees ook: