Verlangen en jaloezie horen onafscheidelijk bij elkaar. Je voelt immers jaloezie omdat je ergens heimelijk naar verlangt.

Verlangen is een krachtige emotie. Verlangen opent mogelijkheden.

Toegeven aan je eigen verlangens, zal je dromen dichterbij laten komen. Echt waar!

Want stap één is: erkennen wat je dromen zijn. En je dromen zijn gewoon je verlangens. De kaders en regeltjes in je leven zullen hierdoor vervagen. En dat allemaal omdat jij eindelijk durft te verlangen.

Nieuwe hoop

Verlangen en het vermogen om alle mogelijkheden in het leven te zien gaan hand in hand. Alles is altijd elk moment van elke dag mogelijk.

Alle sceptici zullen nu deze website willen verlaten, maar blijf vooral nog even hangen. Misschien geeft het je wel hoop.

Hoop dat elk moment de ware liefde door de deur kan komen lopen. Hoop dat je elk moment een nieuwe baan vindt. Hoop dat je een reispartner vindt. Hoop dat je een nieuwe vriend/in maakt.

Het inzicht

Zie je het nog niet? Zie je nog niet dat alles altijd elk moment van de dag mogelijk is?

Ik ga je het proberen te laten inzien, door de emotie jaloezie. Iedereen is wel eens jaloers geweest. Het is dan ook een veelvoorkomende emotie.

Als mensen denken aan jaloezie, denken ze meestal aan de afgunstige kant ervan. Iemand anders iets niet gunnen. Jaloersheid kan ook omslaan in boosheid dat iemand iets wel heeft, wat jij niet hebt.

Probeer alle energie die in je boosheid zit te verplaatsen naar verlangen. Dat heeft een veel positiever effect op je humeur. Afgunst is geen mooie emotie. Voel je afgunst? DAN STOP DAARMEE.

Oneindige mogelijkheden

Het mooie van jaloezie is dat het jou de mogelijkheden in jouw eigen leven laat zien. Bijvoorbeeld:

Heeft je beste vriendin opeens een leuke date, dat kan jou ook uit het niets gebeuren! Heeft de jongen met wie jij hebt gestudeerd nu al een goede baan aangeboden gekregen, dat kan jou ook uit het niets gebeuren! Heeft een vriendin van je al 2 mooie complimentjes gehad vandaag, dat kan jou ook uit het niets gebeuren!

Het is hen zomaar overkomen en dat kan jou ook zomaar overkomen!

Er is geen schoonheid in afgunst

Zorg dat je jaloerse gevoel niet omslaat in afgunst. Maar dat het je juist hoop geeft, dat dingen die jij wil zomaar kunnen gebeuren.

Dat je niet al 12 maanden op 5 datingsites hoeft ingeschreven te staan, maar dat er zomaar een leuke vrouw of man door de deur kan komen wandelen. Of misschien is de eerstvolgende date, via de datingsite, wel echt heel erg leuk! Geef niet op om te solliciteren, want zomaar kun je een nieuwe fantastische baan krijgen.

God really hates you?

Zie je het al? Zie je al dat: alles elk moment van de dag mogelijk is? Nee? Want dat kan jou toch niet overkomen? God hates you? Dat denk ik niet!

Denk aan je verleden. Er zijn jou, zeker te weten, al heel vaak prachtige dingen zomaar overkomen. Nu kan ik natuurlijk niet jouw persoonlijke voorbeelden noemen. Maar denk eens terug aan het laatste compliment dat je hebt ontvangen. Zomaar uit het niets, hoe lief was dat?

Denk eens aan hoe je vroeger aan je bijbaantje(s) bent gekomen? En denk eens aan hoe je daar, op je werk, een hele goede vriend/in van je hebt leren kennen. Misschien was je wel helemaal niet op zoek naar nieuwe vrienden. Maar kwam daar zomaar uit de hemel je nieuwe goede vriend/in vallen. Of misschien was je wel opzoek naar nieuwe vrienden. Maar dacht je juist dat je niet echt nieuwe vrienden zou maken binnenkort. En toch is jou dat zomaar uit het niets overkomen.

Keep thinking

Denk eens aan hoe je bent begonnen met alle opleidingen die je hebt gedaan? Was het heel moeizaam om de goede weg te kiezen? Maar toch zomaar uit het niets heb je de goede keuze gemaakt. Of was het juist heel simpel. Kwam het je zomaar uit het niets aanwaaien?

Terug denkend aan je leven moet je nu toch echt gaan inzien dat ook jou zomaar fantastische dingen overkomen zijn. En dat er nu in het heden jou ook nog steeds fantastische dingen zullen overkomen. Kijk naar de positieve kant van jaloezie. In plaats van boze of afgunstige gevoelens kan het je juist hoop en inspiratie geven.