Intuïtieve ontwikkeling, hoe pak je dat aan?

Op je intuïtie kun je altijd vertrouwen. Toch wordt het vaak als een onbetrouwbaar iets gezien.

Het is niet je intuïtie die onbetrouwbaar is maar de manier hoe je het ziet en ermee omgaat.

Intuïtieve gedachte of niet?

Hoe herken je het verschil tussen gevoelens, angst en een intuïtieve gedachte?

Om je intuïtief te ontwikkelen is het belangrijk dat je zelfkennis hebt en in contact staat met je gevoel.

Dat wil zeggen dat je weet wat je wanneer voelt. Als je je bewust wordt van wat zich in je innerlijk afspeelt zul je je intuïtieve gedachten eerder en beter opmerken.

Carolina Bont beschrijft een intuïtieve gedachte als volgt:

“Je herkent een intuïtieve gedachte doordat je denken helder is en niet vruchteloos en blind in kringetjes ronddraait. Je ziet, hoort of ervaart een duidelijke gedachtegang, een oplossing voor een probleem waar je mee bezig was, een waarschuwing om je niet in een bepaalde situatie te begeven of een advies om een bepaalde persoon juist niet of wel te vertrouwen.”

“Your intuition knows what to do. The trick is getting in your head to shut up so you can hear”. – Louise Smith

Een portie zelfkennis

Zelfkennis is belangrijk om het onderscheid te maken tussen gevoelens die een reden hebben en echte intuïtieve gedachten.

Als je weet van jezelf welke angsten, fantasieën, wensen, oude herinneringen en eventuele trauma’s je hebt kun je beter dit onderscheid maken.

Ben je bewust van je gevoelens en doorleef ze ook. Begrijp waar ze vandaan komen en geef ze een plek. Dit mag best even wat tijd kosten.

Probeer het niet te overhaasten. Ben je ook bewust van gedachten, situaties en gedragingen die je stemming kunnen beïnvloeden. Hoe meer zelfkennis je verwerft, hoe sneller je intuïtieve ontwikkeling zal gaan.

Als een gebeurtenis zich voordoet komt jouw gevoel dan voort uit een onderliggende angst of zegt het werkelijk iets over de actuele situatie?

Om hulp vragen

Als je een vraag hebt waar je geen antwoord op weet of een probleem zonder oplossing, dan kun je je intuïtie om hulp vragen. Stel gewoon de vraag hardop of in je gedachten aan jezelf en laat het dan los. Door het los te laten geef je je onderbewustzijn de kans om met alle gedachten te spelen en invloeden van buitenaf toe te laten.

Sta open voor ingevingen, gebeurtenissen en mensen die je op weg kunnen helpen. Merk op wanneer je een gedeelte of heel je antwoord vindt. Door dit echt goed te beseffen en dankbaar te zijn voor de hulp van je intuïtie, zul je er toegankelijker voor worden. En dus gemakkelijker je intuïtie kunnen gebruiken.

Lees ook: