Ik hou van je, maar is het genoeg? Hoe spot je de signalen dat je relatie voorbij is - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Ik hou van je, maar is het genoeg?

Ben je er over aan het nadenken om je relatie te beëindigen of denk je dat je partner er misschien over nadenkt?

Als je je zorgen maakt dat je partner de relatie gaat verbreken is het fijn als het niet helemaal onverwachts komt.

Wees je bewust van de waarschuwingssignalen dat je relatie op de klippen gaat lopen.

Het beëindigen van een relatie is altijd een proces. Dus ook al lijkt het voor jou helemaal uit het niets te komen je partner speelt hoogstwaarschijnlijk al een tijd met de gedachten.

Ik hou van je, hoe je was

Zou je verrast zijn als je partner opeens niet meer van je zou houden en het uit zou maken?

Zou je gechoqueerd zijn? Heb je de goede en slechte momenten in jullie relatie als normaal beschouwt en het niet gezien als een teken dat het slecht gaat met jullie relatie. Ben jij nog verliefd op je partner of ben je verliefd op de persoon die hij/zij was?

Dat is vooral een erg belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Je hoeft en kan waarschijnlijk ook niet meteen antwoord geven. Maar schrijf de vraag: ‘Hou ik van mijn partner of houd ik van hoe hij/zij, en wij samen, ooit waren en is dat er nu niet meer?’ eens op en denk er eens goed over na. Durf een eerlijk antwoord te geven.

Je partner is verandert, jij bent verandert en jullie relatie is verandert. Jullie zijn al een lange tijd bij elkaar en het kan zijn dat je je vasthoudt aan het idee van hoe het was. Is het moeilijk toegeven dat het niet meer zo is?

Signalen dat je relatie in de problemen zit

Hoe is de communicatie tussen jullie? Weet je echt wat je partner denkt en voelt? Of denk je het alleen maar te weten? Heb je er bewust of onbewust voor gekozen om de waarschuwingssignalen te negeren?

Wat zijn de signalen dat je relatie in de problemen zit? Hieronder een lijst met punten waar je op moet letten. Als jouw relatie aan veel van deze punten voldoet, zie dat dan als een teken dat jullie relatie meer zorg nodig heeft om het te redden.

“Be mindful of what you toss away, be careful of what you push away and think hard before you walk away”.

1. Jullie praten niet meer over wezenlijke dingen met elkaar. Op de vraag: ‘Hoe gaat het?’ wordt het antwoord: ‘goed’ als een volwaardig antwoord gezien. Jullie hebben beide niet echt een idee wat er in de ander omgaat en wat er speelt in elkaars leven.

2. Jullie klagen en hebben ruzietjes over dezelfde dingen, steeds maar weer.

3. Jullie hebben niet dezelfde mening of een gezamenlijke oplossing voor belangrijke punten in jullie leven.

4. Je voelt je grotendeels boos, gefrustreerd en ongelukkig als jullie met elkaar praten of over elkaar praten tegen anderen.

5. Je voelt je verdrietig en depressief als het gaat om jullie relatie.

6. Je bent snel geïrriteerd door de ander en hebt het gevoel dat je je wilt terug trekken weg van de ander.

7. Je voelt je ongelukkig en hebt benoemd of misschien zelfs wel gedreigd met het verlaten van je partner.

8. Je gaat vaker dingen doen zonder je partner en blijft langer weg van huis. Jullie beginnen gescheiden levens te leven.

9. Één van jullie (of beide) gaat vreemd.

10. Je voelt je niet meer jezelf de laatste tijd en je gedraagt je anders.

11. Jullie maken vaker ruzie. Het kan zijn dat je zelfs minachting voor de ander voelt.

12. Je voelt de behoefte om je partner te negeren.

13. Jullie doen beloften die jullie niet nakomen.

Sommige van deze signalen zijn duidelijke tekenen dat jullie relatie voorbij is. Maar sommige signalen zijn alleen tekenen dat er werk aan de winkel is als jullie de relatie willen redden. Dus doe nu iets!

Lees ook: