Vandaag is gewoon de laatste dag van dit jaar. Jeetje…

Ik ben helemaal van het in het hier en nu leven. Maar op dit soort momenten vind ik het heerlijk om terug te denken aan het afgelopen jaar en vooruit te dromen over het volgende jaar.

Ik voel dat ik gegroeid ben als mens. Op persoonlijk vlak en op werk vlak. Bij mij lopen die twee ook wel lekker door elkaar. En dat hoort zo, mijn werk is persoonlijk.

Hoe ik mensen help is persoonlijk. Wat ik geef is persoonlijk. Wat ik ontvang is persoonlijk. Wat ik leer is persoonlijk. Mijn samenwerkingen zijn persoonlijk. Ik werk vanuit wat ik heb geleerd in mijn studies, maar eigenlijk veel meer vanuit wat ik heb geleerd in mijn persoonlijke leven.

In 2016 wil ik nog meer mensen bereiken zodat ik nog meer mensen kan helpen om in hun eigen kracht te gaan staan.

In je eigen kracht staan zodat je geen beren op de weg meer ziet, maar juist uitdagingen die je durft aan te gaan.
In je eigen kracht staan zodat ook al is er een flinke tegenvaller in je leven, niet heel je kaartenhuis instort. Je leven is weer in balans.
In je eigen kracht staan zodat je geen buitenstaander meer bent van je eigen leven, maar je juist de regie terug in handen neemt.
In je eigen kracht staan zodat je kan loslaten en je weer kan genieten van de kleine en grote dingen in je leven.
In je eigen kracht staan zodat je niet meer leeft voor anderen maar nu ook voor jezelf.

Mijn missie blijft voor 2016 hetzelfde als voor 2015: Mensen helpen gelukkig te worden EN blijven doordat ze de kracht uit zichzelf halen en niet meer bij anderen zoeken of uit materialistische zaken halen.

Nu je dit leest is het gewoon de laatste dag van dit jaar en ik weet iets heel gaafs om te doen. De laatste toffe opdracht voor dit jaar: een brief aan je toekomstige zelf schrijven.

Ik heb zelf deze brief aan mezelf geschreven op eerste kerstdag samen met mijn vriend. Wel apart van elkaar maar wel tegelijkertijd. Ik heb dit ooit jaren geleden een keertje op tv gezien bij Gilmore Girls geloof ik en toen vond ik het al zo een tof idee. Ik heb het wel flink veranderd ik heb er wat regeltjes aangehangen.

Zoals Monica in Friends zei:

“Rules help control the fun.” 

Het zijn maar twee kleine regeltjes hoor 😉

  1. Je begint met hoe het nu met je gaat en hoe je leven nu is. Omschrijf dit op elke levensgebied. Dus werk, liefde, studie, dagelijkse bezighedenfamilie, vrienden, dromen/wensen, geloof/spiritualiteit, financiële situatie, fysieke gezondheid, uiterlijke verschijning, leefomgeving en seksualiteit.
  2.  Je eindigt met hoe je wenst/hoopt/denkt/gelooft/droomt dat je leven er over X jaar uitziet. Ik heb gekozen voor 3 jaar maar mijn vriend voor 4 jaar. Dus kies wat je wilt.

Ik heb de brief met de hand geschreven omdat ik pen op papier gewoon heel krachtig vind. Aangezien ik zeven kantjes vol heb geschreven had ik op een gegeven moment wel kramp in mijn hand, maar dat was het helemaal waard. Je kan het natuurlijk ook op de computer doen, wat jij het liefste wilt.

Daarna heb ik de brief zonder terug te lezen in een envelop gedaan, dichtgemaakt, een hartjessticker eroverheen geplakt (zodat ik zeker weet dat die niet stiekem door iemand wordt opengemaakt), erop geschreven welke datum ik hem heb geschreven en welke datum ik de brief mag openmaken, en vervolgens in een kastje gelegd. Een beetje een logische plek en een plek waar je sowieso kijkt als je iets kwijt bent. Hoe sip zou het zijn als ik de brief niet terug kan vinden over drie jaar haha.

Ik hoop dat je de brief aan jezelf gaat schrijven. Ik vond het super om te doen en kan nu al niet wachten totdat ik de brief over drie jaar kan lezen. Hoewel ik wel wil dat die drie jaar nog heel lang duurt.

In 2016 gaat in ieder geval één van mijn grootste dromen uitkomen in januari ga ik namelijk mijn 3-delige videotraining helemaal gratis aan jullie weggeven die is nog gaver dan de toolkit en in februari ga ik mijn online training Terug In Je Eigen Kracht lanceren!

Ik kan niet wachten tot 2016. Ik wens jullie een heerlijke jaarwisseling en tot snel in 2016!

Liefs,
Phil

PS. Ik zou het echt super vinden als je deze blog deelt!