Een gezond lichaam is zo belangrijk! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Heb jij een gezond lichaam?

Normaal gesproken sta je voor de spiegel en bekritiseer je jouw lichaam. Maar wat nou als we het omdraaien?

Wat zou jouw lichaam tegen jou zeggen?

Zou je lichaam aardig tegen jou zijn of zou het vragen om minder bekritiseerd te worden?

Smeekt je lichaam om meer beweging, betere voeding, meer voeding, liefde? Het klinkt een beetje afgezaagd, maar je hebt echt maar 1 lichaam. Dus wees er zuinig op!

Leer luisteren naar je lichaam. Als je lichaam aangeeft honger te hebben, ga dan eten. Maar ook andersom, als je lichaam vol zit ga er dan niet nog extra eten bijproppen. Leer ook luisteren naar het stemmetje in je hoofd. Het stemmetje dat verteld dat je gezonder moet eten of meer beweging nodig hebt.

“If you don’t take care of your body, where are you going to live?”

Een gezond lichaam heeft meer energie

Ben je al moe als je 2 trappen omhoog moet? Dat is natuurlijk niet zo fijn… Je hoeft natuurlijk geen topsporter te zijn. Maar een beetje conditie is wel prettig.

Als je conditie beter is, zul je ook merken dat je meer energie hebt. Je bent niet meer uitgeput als je 2 trappen op hebt gelopen. En je voelt je gewoon over het algemeen fitter.

Krijg je al tranen in je ogen als je denkt aan de sportschool? De sportschool is niet de enige plek waar je je conditie kan verbeteren.

Wat vind jij leuk? Salsa dansen, moderne dans? Paardrijden? Zwemmen? Turnen? Hardlopen, fietsen? Bodycombat, bodystep? Karate, kickboksen? Er is vast wel iets wat jij leuk vindt en wat goed is voor je conditie!

Weg met die kwaaltjes!

Ben je iemand met kwaaltjes? Kwaaltjes zoals last van je rug, vaak een blaasontsteking, hoofdpijn, buikpijn, moe, hartkloppingen, drukkend gevoel in je lichaam etc?

Dat is je lichaam die aangeeft: ‘Zorg beter voor mij!’.

Jij weet zelf het beste waar het bij jou aan schort in de verzorging voor je lichaam. Slaap te kort? Te weinig beweging? Voedingsstoffen te kort? Slechte voeding? Te weinig eten of drinken?

Maak tijd voor eten, drinken, beweging en slaap in je leven. Ben je iemand die vergeet te drinken omdat je druk aan het werk bent. Zorg dat er altijd een glas water in de buurt staat die je kan zien. Alleen maar junkfood op je werk? Maak lekkere sandwiches en neem die mee.

Dit zijn problemen die een oplossing hebben. Je moet het alleen wel doen!

Lees ook:


Meer lezen over gezonde voeding?