Gezond afvallen, hoe doe je dat? - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Gezond afvallen… Ja volgens mij wil bijna iedereen wel een paar kilo kwijt.

Sommige willen misschien heel veel kilo’s en sommige gewoon aan aantal.

Maar op welke manier ga je dat doen?

Even wennen

Ben jij zo een heerlijke theeleut of juist meer een koffieleut? Maar dan wel een koffie of thee met 2 zakjes suiker erin… Ai dat tikt lekker aan ja.

Het klinkt natuurlijk heel simpel om te zeggen: doe geen suiker meer in je koffie of thee. Maar het enige wat jij dan denkt is, dat je het dan echt niet te drinken vindt.

Tijd om de ‘terug-kijk-techniek’ te gebruiken. Je smaak is veranderd in je leven. Vroeger dronk je misschien zoete witte wijn en nu droge witte wijn. Of vroeger hield je niet van spruitjes maar nu wel.

Soms veranderd je smaak gewoon. Maar je kan ook wennen aan een andere smaak en het dan echt lekker gaan vinden na een tijdje.

Neem je jezelf serieus?

Heb je het: ‘geen suiker in thee en koffie idee’ al in de prullenbak gegooid? Dan is het echt tijd om eens aan jezelf te vragen of je serieus bent over wat je wil. Wil jij wel of niet gezond afvallen?

Als het antwoord ja is neem jezelf dan serieus. Je wilt toch niet één van die mensen zijn die voor honderd euro pilletjes uit Canada hebben besteld en het dan gek vinden dat je er niet van af valt.

Het is belangrijk dat je probeert te luisteren naar je lichaam, daar kun je veel van leren. 

Wat drink je nog meer?

Wat zijn de andere soort drankjes die je op een dag consumeert? Een paar blikjes cola? Elke avond 3 glazen wijn? Je voelt het denk ik al aankomen…

Veranderen en matigen. Dat wordt je slogan.

Drink in plaats van frisdrank bijvoorbeeld spa rood. Of zet een kan met water en 3 partjes limoen op tafel. Als je ziet hoe lekker het eruit ziet krijg je er van zelf zin in. En in plaats van elke avond 3 glazen wijn kun je kiezen voor niet elke avond en minder dan drie glazen.

Je hoeft natuurlijk echt niet te stoppen met alle drankjes die jij lekker vindt. Maar als je het voor de helft verminderd krijg je al zo veel minder calorieën binnen. Voor meer tips om af te vallen zonder dieet klik hier.

Groene smoothies

Nu ga ik je waarschijnlijk echt van je sokken blazen. Maar probeer eens een groene smoothie. Een groene smoothie is een drankje dat bestaat uit fruit, water en bladgroente.

Je kan een boek kopen met heerlijke recepten (onderstaand boek is mijn favoriet) of gewoon wat recepten van het internet halen.

Sommige zul je lekkerder vinden dan anderen. Maar aangezien je zelf weet welk fruit je lekker vindt moet dat wel goed komen ;-).

Je wil niet meteen een dure blender kopen dus laat maar zitten? Een goedkope blender of zelfs een staafmixer werkt ook om de groene smoothies te maken. Mocht je daarna groot fan worden kun je rustig een goede blender ergens in de aanbieding halen.

Lees ook:

Op zoek naar een boek vol met heerlijke groene smoothie recepten? Probeer deze eens!