Extra geld maakt niet gelukkiger - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Had ik maar extra geld… Veel mensen zien geld als de oplossing voor al hun problemen.

Ik kan je alvast verklappen dat geld niet de oplossing is. Zo word je gelukkiger zonder meer geld.

Goud is uit

Veel mensen zijn erg gefocust op geld. Met het idee dat als ze maar extra geld hebben ze gelukkig zullen zijn. Ik denk dat mensen niet zozeer miljonair willen zijn maar dat ze dingen willen ervaren die volgens hen alleen miljonairs kunnen ervaren.

De fantasieën gaan niet perse over miljoenen op de bank maar over de levensstijl die ze denken dat een miljonair heeft. De levensstijl die zich kenmerkt met totale vrijheid en nooit meer verplicht stom werk hoeven te doen. Dus de vraag is eigenlijk hoe je de levensstijl van een miljonair kan realiseren zonder miljonair te zijn.

Geluksactiviteiten

Doe meer dingen die je leuk vindt. Het leven hoeft niet sober te zijn. Je hoeft niet te schikken in een stomme baan van negen tot vijf in ruil voor (soms) ontspannen weekenden en af en toe een (niet al te lange) vakantie.

Zet het idee ‘ik heb veel geld nodig’ even uit je hoofd. Er zijn genoeg mensen die leven in rijkdom en die niet gelukkig zijn. Die zich eerder een levende doden voelen. Dus als extra geld je niet gelukkig maakt, wat dan wel?

Ik heb het al een beetje verklapt… Leuke dingen doen maakt mensen blij en als je je blij voelt voel je je gelukkiger. Zo simpel als het klinkt is het misschien ook wel gewoon. Okee vooruit, er zijn nog meer regels.

Regels voor een gelukkig leven

  • Stel dingen die je leuk vindt niet uit. Wacht bijvoorbeeld niet met leven tot je pensioen in plaats daarvan neem minipensioneringen op (vakanties van één tot drie maanden) gedurende je leven. Zodat je nu leeft en niet wacht met leven.
  • Wees niet materialistisch, alles kopen wat je wilt hebben zal je niet gelukkig maken. Alles doen wat je wilt doen en alles zijn wat je wilt zijn, dat maakt je gelukkig. Als je om dat te bereiken producten of speeltjes nodig hebt is dat prima, maar dan zijn dat middelen en geen doelen. Zorg dat materialistische zaken geen levensdoelen zijn.
  • Verdien geld met een doel, weet waar je voor werkt. Wat zijn de redenen waarvoor je werkt en wat zijn je doelen die je nastreeft (vakantie, etentje, opleiding)? Maak hier een tijdpad en stappenplan bij om je zelf gefocust te houden
  • Heeft je leven een doel? Wat wil je bereiken een nieuwe taal leren, de armen helpen, gelukkig zijn, alle landen van de wereld zien, een boek schrijven? Als je op je werk alleen maar papieren heen en weer schuift om daarna vervolgens in het weekend jezelf een stuk in de kraag te drinken mis je kwaliteit in je leven.

Lees ook:

 

Think outside the box

Durf zijwaarts te denken en kijk verder dan de keuzes die je worden voorgehouden. Er zijn altijd alternatieven.

Het is wel lekker makkelijk, niet nadenken en meegaan met de massa terwijl je oogkleppen op hebt. Maar ik geloof niet dat je daar betekenis uit kan ontlenen en dat dat je levensdoel is.

Dus durf uniek en bijzonder te zijn want je hebt het zeker in je.

Meer lezen over hoe je een rijk leven kunt leiden zonder veel geld?