Goede seks in een relatie betekent niet liefde. Het betekent goede seks.

Je kan dus in een ongelukkige en uitzichtloze relatie zitten en nog steeds goede seks hebben.

En wat het nog meer betekent…

Goede seks ≠ goede relatie

Vraag je je wel eens af waarom de seks tussen jullie zo goed is en jullie zo gelukkig maakt terwijl jullie elkaar verder niks te vertellen hebben? Waarom is de seks goed terwijl er verder niets anders goed gaat in jullie relatie?

Je hebt waarschijnlijk ooit geleerd, of jezelf wijs gemaakt, dat je relatie alleen goed kan zijn als de seks goed is. En dat seks niet echt bevredigend kan zijn als de relatie niet goed zit.

Door een machtsspel dat je hebt met je partner op andere niveaus dan seks, kan juist de seks opwindend, passievol en meeslepend worden.

Laatste poging

Vaak is goede seks in een slechte relatie ook nog het laatste redmiddel wat in wordt gezet om de partner te veranderen. Hoewel de relatie slecht is, is hij nog steeds niet verbroken. Gezonde mensen (met zelfvertrouwen, positief zelfbeeld en eigen liefde) zouden hoogst waarschijnlijk de relatie al verbroken hebben als het niet meer gaat. Dus laten we aannemen dat de mensen in de slechte relatie “ongezond” zijn.

Je houdt je wanhopig vast aan een relatie alsof het heel je geluksgevoel bepaald. Als je partner maar verandert zal alles goed komen. Met iedere kus en aanraking ben je er mee bezig je partner te laten zien hoe waardevol en leuk hij/zij is. En je probeert te bewijzen hoeveel je voor die persoon kan betekenen en dat je veel liefde te geven hebt zolang er ook maar van jou gehouden wordt.

In deze omstandigheden is de seks “goed” omdat je dat graag wil. Je stopt al je energie, verbeelding en liefde erin om het zo fantastisch mogelijk te maken. Iedere respons die je krijgt moedigt je nog meer aan om je best te doen.

Welcome to the show

Mensen die onrust, angst en pijn verwarren met liefde en seksuele spanning hebben vaak een gevaarlijk laag zelfbeeld.

Ze snakken naar intimiteit en liefde maar weten niet perse wat het is. Ook zijn ze zo bang om gekwetst te worden dat ze een enorme muur om zich heen hebben. Als iemand bereid is om hun emotionele en seksuele verlangens te bevredigen jaagt dit hen dus angst aan.

Waardoor ze, in plaats van zichzelf zijn, een show opvoeren. Een show van de persoon die ze denken dat ze moeten zijn. Je staat dan totaal niet in contact met je gevoel en leidt een leven dat niet het jouwe is. Je bent bijvoorbeeld de perfecte huisvrouw of de geile stoeipoes. Maar niet jezelf.

“Give me love like never before, cause lately I have been craving more”. – Ed Sheeran

Ontlading van de spanning

Seks en/of een orgasme kan een ontlading zijn van zowel fysieke als emotionele spanning. Terwijl de ene persoon tijdens spanningen met de partner juist seks en intimiteit zal vermijden, zal iemand anders juist seks een goede manier vinden om de spanning weg te nemen.

Veel stellen in een relatie, of die nu gezond is of niet, kunnen na een ruzie juist heel gepassioneerde intense seks hebben. Één om de spanning te ontladen en twee om seks als bindmiddel te gebruiken. Na een ruzie is er meestal zeer sterk de wens om weer dicht tot elkaar te komen. En seks is dan een veel gebruikt middel daarvoor.

Delen van de informatie uit dit artikel komen uit het boek (zie hieronder):
‘Als hij maar gelukkig is’ van Robin Norwood. Zeker een aanrader om te lezen!