Druk zijn en stil staan versterken elkaar, wist je dat? Even stil staan kan soms al een hele vooruitgang zijn. Doe je dat wel eens stil staan of stil zijn?

We hebben altijd haast tegenwoordig. We moeten werken, kinderen moeten naar school, er moet gestudeerd worden, het huis moet schoon zijn, er moeten boodschappen gedaan worden, je moet nog even langs je moeder, je moet die vriendin nog terug bellen, dat restaurant reserveren, een weekendje weg plannen, de administratie doen en ga zo maar door.

Druk op zoek naar nieuwe prikkels

We zijn, onbewust, ook altijd op zoek naar nieuwe prikkels.

Onze ontspanningsmomenten bestaan dan ook uit: mail checken, Facebook checken, buienradar checken, je internetbankieren app checken en natuurlijk tv kijken.

Hoewel een leuke film kijken echt wel ontspannend kan zijn, creëren we dagen die volledig bestaan uit prikkels.

Want wees eens eerlijk, kijk jij nog wel eens tijdens een treinreis uit het raam zonder dat je luistert naar muziek op je Ipod en zonder dat je je smartphone checkt?

Laat je nog wel eens je hond uit zonder dat je aan het bellen bent of op Facebook aan het scrollen bent?

Als je met een vriend of vriendin in een restaurant zit en hij/zij gaat naar de wc, dan pak je toch direct je smarthphone om je gemiste appjes te checken?

Dat bedoel ik…

Ik heb veel cliënten die last hebben van spanningen in hun lichaam, hoofdpijnen en die zich vermoeid voelen. Maar hoe kan het ook bijna anders, als we zo druk bezig zijn met van alles?

Wat zou er gebeuren als we eens wat vaker stoppen om aan de bloemen te ruiken? Stoppen om het bevroren gras te zien glinsteren in de zon? Stoppen om te kijken hoe twee duiven aan het vechten zijn? Of zouden ze zo misschien proberen te paren…

Mijn praktische power-zen-tool voor jou

Ik wil graag één van mijn praktische power-zen-tools met je delen. Ga eens elke dag minimaal twee weken lang (zodat je echt resultaat gaat boeken en voelen), of de 10 minuten of de 30 minuten durende oefening doen.

Ga eens tien minuten:

  • Mediteren
  • Dansen
  • Rondkijken (dat lees je goed: lekker om je heen kijken, nee niet je computerscherm)

Ga eens een half uur:

  • Kleuren
  • Schrijven
  • Knutselen
  • Wandelen
  • Lezen in een boek of tijdschrift

Het klinkt misschien grappig, maar ik meen het wel heel serieus. En als jij jezelf en je klachten ook serieus neemt, ga hier dan mee aan de slag. 

Laat je me weten wat het jou heeft opgeleverd? Dat kan door deze mail te beantwoorden of door een comment onder de blog achter te laten.

Liefs,
Phil