Iedereen heeft dromen hoe groot of klein die ook zijn. Alleen in de drukte van het leven waarin je zo hard werkt raken ze op de achtergrond.

Zo laat je je dromen uitkomen!

Wat wil je later worden als je groot bent?

Bij de meeste kinderen wordt fantaseren gestimuleerd. Je ouders vragen wat je later wilt worden als je groot bent en je mag alles zeggen, van dierenarts tot astronaut.

Nu je ouder bent moet je opeens realistisch zijn. Je kan toch niet zomaar in het diepe springen hoe zit het dan met je verantwoordelijkheidsgevoel.

Je moet toch bouwen aan een bepaald toekomstbeeld en speeltijd is over. Een eigen restaurant beginnen? Waanzin! En zo verlies je langzaam je dromen uit het oog.

Uit de comfort zone

Doordat je niet meer weet wat je droom is of je doel blijf je werken, zonder naar iets specifieks toe te werken.

Je werkt totdat je X euro hebt verdiend en dan kun je gaan doen wat je wil. Maar als je ‘wat ik wil’ niet duidelijk specificeert, blijft het getal X groeien.

Het is ook hartstikke eng om je droom te gaan realiseren. Als je niet zo veel geld hebt en je doel is op vakantie gaan denk je altijd dat je buffer geld als je terug komt van vakantie groter moet zijn, dus blijf je het uitstellen.

Als je wel redelijk veel geld hebt en je doel is stoppen met werken, om te gaan reizen met je partner en/of gezin, dan is het minder eng om dit uit te blijven stellen met het ‘we hebben meer geld nodig’ excuus dan om de stap te zetten.

Stiekem is het nog hartstikke eng om je wensen te laten uitkomen. Want dit betekent dat je uit je comfort zone moet komen.

Hoewel je weet dat het het beste is wat je gaat overkomen en dat je hier zo hard voor hebt gewerkt is het toch doodeng!

“Life is never made unbearable by circumstances, but only by lack of meaning and purpose”. – Viktor Franki

Versla de verveling

Je moet maar zo denken:

het ergste wat je kan overkomen is niet doodgaan, het is levenslange verveling en sleur omdat je niet door een klein beetje positieve spanning heen kan, om uit je comfort zone te treden om je eigen wens in vervulling te laten gaan.

Wat je doel ook is, falen is niet de vijand, verveling is dat wel.

De nooit meer hoeven werken droom

Veel mensen fantaseren erover om nooit meer te hoeven werken. Maar ik denk dat ze hier vooral over durven fantaseren omdat het zo toch onmogelijk lijkt.

Want wat nu als je nooit meer werkt? Hoe vul je dan je dagen in?

Als je nooit meer werkt ontstaat er een leegte en het is heel belangrijk dat je die leegte opvult met passie en interessante dingen.

Dus als je weer fantaseert over nooit meer werken, werk dit dan eens verder uit: hoe zien je dagen eruit, hoe vul je de leegte?

Lees ook:

Geweldige boeken voor meer tips en motivatie om je dromen te realiseren!