Een cadeau voor jou!

Eentje die je leven kan veranderen, je kan inspireren en je nieuwe motivatie kan schenken.

Zo een cadeau willen we allemaal wel en jij krijgt het nu!

Alsjeblieft, een nieuwe dag

Niet gisteren, niet morgen, nee alsjeblieft, hier is het huidige moment. Hoe kan iets wat je al “hebt” nu een cadeau zijn? Dat antwoord is heel simpel: door het met nieuwe ogen te bekijken.

Kijk eens om je heen niet om iets te zoeken, maar om alles te bewonderen. Zoek niet alleen naar je huissleutels, maar kijk eens met nieuwe ogen naar de huiselijke, leuke kamer waar je in staat.

En als je op straat loopt of fietst, kijk dan niet strak vooruit denkend aan het lijstje in je hoofd met alle dingen die je moet doen, maar kijk eens om je heen. Naar boven de architectuur van de gebouwen, naar beneden de schoenen die voorbijgangers aanhebben, om je heen de wind die de bladeren doet bewegen. Was het je al opgevallen?

Een eenvoudig cadeau

Zoek de eenvoud in het leven door de drukte heen. Een druppel regen op een blad in een boom of het eerste lente bloemetje dat uit de grond schiet. Er is zo veel moois om je heen. Eenvoud maakt het leven luchtiger, fijner en mooier.

Op deze manier ga je de wereld met andere ogen bekijken en niet meer als vanzelfsprekend ervaren. Mensen die het leven als vanzelfsprekend ervaren hebben een lager geluksniveau dan mensen die elke dag als een cadeau in ontvangst nemen.

“Think of all the beauty still left around you and be happy”. – Anne Frank

Tips om je meer dankbaar te voelen!

De verwondering voor alles om je heen en de dankbaarheid daarvoor komt niet vanzelf. Maar als het je lukt om vol verwondering en dankbaarheid elke dag tegemoet te gaan, zal je je gelukkiger gaan voelen.

Om daar te komen kunnen de onderstaande tips je helpen!

  1. Kijk om je heen in plaats van recht vooruit. Wat zie je?
  2. Benoem elke dag drie dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan iets groots of iets kleins zijn, je nieuwe huis of de zon op je gezicht.
  3. Vraag aan andere mensen wat er allemaal goed gaat in hun leven en waar hun dankbaar voor zijn. Dit levert waarschijnlijk hele interessante gesprekken op waardoor hun en jij nog gemotiveerder raken.

4. Zoek het positieve in je tegenslagen. Iedereen heeft wel een keer een tegenslag maar meestal blijven mensen dan gewoon balen en dat was het. Ga eens proberen of je in elke tegenslag ook iets positief kan vinden. Als je dit vaker oefent zal je merken dat het positieve de overhand gaat nemen en dat is precies wat je wil.

5. Kijk elke avond even kort terug op je dag. Wat was er leuk en positief in deze dag waar je dankbaar voor bent?

Ontroerende video

Deze video kwam ik laatst tegen en ontroerde mij echt. In een paar minuten helemaal anders naar de wereld kijken, met nieuwe ogen. De video brengt je weer in het hier en nu en geeft je nieuwe inspiratie.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe dankbaarheid je leven kan veranderen? Onderstaande boeken zijn een aanrader!