Business tips voor ondernemers - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Hoe ga jij als ondernemer om met bekritiserende of zeer negatieve mensen?

Ik merk dat de dag van vandaag iedereen op alles een mening heeft en dit ook steeds moet meedelen. Allemaal goed en wel als deze opbouwend is maar spijtig genoeg is deze vooral meer negatief. Als ondernemer denk ik dan dat je dit opzij moet kunnen zetten. Maar ik merk nu al nog voordat ik mijn eigen zaak heb dat ik er moeite mee heb. Niet om feedback te krijgen maar vooral met de negatief geladen woorden. Ik zou bang zijn om als ondernemer iets op sociale media te zetten omdat er zoveel energie inkruipt om je dit niet aan te trekken…

9 Praktische tips om je business mee te laten groeien

Hoe ben je begonnen? Wat waren je eerste stappen voor je eigen onderneming?

Hoe kan ik mezelf meer omringen met leuke ondernemers?

Ik ken nu weinig ondernemers en zou graag meer gelijkgestemde ondernemers om me heen en in mijn netwerk willen. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hoe maak je de switch van loondienst naar leven van je eigen bedrijf?

Ik loop momenteel vast omdat ik niet voldoende inkomsten haal uit mijn eigen bedrijf. Ik moet er dus weer bij gaan werken. Echter blijft er dan te weinig tijd over om mijn bedrijf te starten. Het lijkt het 1 of het ander. Zo moeilijk! Of me helemaal in de ronte werken, wetende dat mijn eigen bedrijf dan te weinig aandacht krijgt… of stoppen en alle energie, geld en tijd verloren laten gaan.

Hoe ging dit bij jou? Hoe heb je de switch kunnen maken? Voldoende gespaard om even weinig inkomen te hebben?

Wat kan ik nog meer doen om mijn salon een succes te laten worden?

Ik heb een schoonheidssalon aan huis in een klein dorp met meerdere salons. Ik doe het al vanaf 1999 maar door 1 van mijn kids heb ik er jaren niet echt energie in kunnen steken. De vaste klanten (niet veel) die bleven maar verser biet. Nu ben ik al een jaar bezig om te investeren in m’n salon om hem weer op de kaart te zetten en het drukker te krijgen zoals nieuw logo, Facebookpagina, website, mooi bord in de tuin door een professioneel bedrijf laten maken…

Wat is de meest efficiënte manier om mijn doelgroep (yoga) en bedrijven (workshops) te bereiken?

Wat is de meest efficiënte manier om mijn doelgroep te bereiken? Het gaat om een kleine yogaruimte voor maximaal 6 personen. En wat is de meest efficiënte manier om bedrijven te bereiken voor een workshop yoga&mindfulness at the office?

Hoe zien jouw dagen eruit?
Hoe lopen de zaken?
Zie je ook echt klanten?
Of alleen via internet?

Volg mij op