Wil je 2018 echt goed beginnen? (tip van het jaar) - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Wil je 2018 echt goed beginnen?

Dan heb ik mijn persoonlijke boekentips voor je. Ik heb nog nooit een boeken tip gegeven via de mail. Maar bijna alle mensen die ik coach geven aan dat ze het zo fijn vinden als ik ze een boek aanraad.
Ze verslinden het boek dan vaak direct en gaan aan de slag met wat ze hebben geleerd.

Dus wil je 2018 echt goed beginnen?
Koop dan niet alleen het boek…
Maar lees hem ook.
Verslind het boek.
Maak aantekeningen.
En belangrijk ga aan de slag met wat je hebt geleerd van het boek.

De boeken die ik aanraad voor een knallend 2018 heb ik hieronder voor je opgesomd.
Even voor de duidelijkheid ze zijn allemaal zo goed dat ik niet kan kiezen welke beter is, dus de nummers zijn willekeurig 😉

1)      Hoogsensitiviteit als kracht van Carolina Bont

Hoogsensitiviteit is niet alleen stemmingen overnemen van mensen het gaat veel verder. Carolina Bont beschreef het perfect in haar boek ‘Hoogsensitiviteit als kracht’.

“Hoogsensitieve volwassenen en kinderen hebben last van een gevoel van een te grote kwetsbaarheid voor de vaak overweldigende input die op hen afkomt. Ze voelen stemmingen van anderen sterk aan, laten die te veel toe en raken sneller dan de meeste mensen ‘uit hun doen’. Spanningen overnemen, gevoelens van anderen je toe-eigenen, snel stressverschijnselen krijgen in een lawaaiige en hectische omgeving, vlug van streek zijn bij onvriendelijkheid en intens blij zijn met hartelijkheid, gedachten uit je omgeving oppikken, subtiliteiten zien die de meeste mensen niet opvallen, niet tegen gewelddadige films kunnen, moeilijk omgaan met plotselinge veranderingen, overgevoeligheid voor geuren en snel van slag raken door een lege maag of bedompte lucht; dat zijn zo een paar uitingen en kenmerken van hoogsensitiviteit.”

Herken je je in de tekst hierboven?
Haar boek is zeker een aanrader voor mensen die handvaten kunnen gebruiken om met hun hoogsensitiviteit om te gaan.

2)      De vierde dimensie van Hans Peter Roel

Dit boek is in romanvorm geschreven waardoor het echt heel erg fijn leest. Je wordt in het verhaal getrokken. Je brein gaat aan. En je voelt je een geïnspireerder persoon worden.

Heb je wel eens stilgestaan bij de volgende twee vragen:

1.       Waarom gebeurt er wat er gebeurt?

2.       Waarom doen mensen wat ze doen?

De schrijver van het boek doet een belofte: “Na het lezen van dit boek, is je kijk op het universum nooit meer hetzelfde.”

Ga jij de uitdaging aan?

3)      De kracht van kwetsbaarheid van Brené Brown

Gewoon echt een te gek boek die iedereen gelezen moet hebben. Ze is ook een hele goede spreekster. Je kan hier (scroll naar beneden) haar 2 geweldige TED video’s zien.

4)      Als hij maar gelukkig is van Robin Norwood

Voor vrouwen die te veel in de liefde investeren. Ze gebruikt ook het woord relatieverslaafd. Niet van schrikken… Gewoon lezen. Een absolute must.

5)      365 dagen succesvol van David de Kock en Arjan Vergeer

Een klein boekje boordevol tips en opdrachten om je jaar zo succesvol mogelijk te maken en een flinke dosis extra zelfkennis te vergaren.

6)      Think and grow rich van Napoleon Hill

Bestel vooral niet de paperback en wel de hardcover. De link geeft de juiste weer. Want het boek is niet alleen inhoudelijk heel goed, het is ook echt een prachtig boek om te zien.

Dit boek bestaat al enorm lang. Maar is vertaald en vernieuwd door Michael Pilarzcyk. Er zijn al meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht!

Waar gaat het boek over? –>
Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt.

Dat vat het zo wel een beetje samen 😉
Het boek is super geschikt voor iedereen en nog meer dan super geschikt voor ondernemers.

7)      Playing big van Tara Mohr

Ik zie net dat de Nederlandse hardcopy tijdelijk is uitverkocht. Maar het e-boek is wel beschikbaar en de Engelstalige hardcopy ook. Ik heb dit boek echt verslonden, aantekeningen gemaakt, gedeeltelijke gebruikt ter inspiratie voor de Terug In Je Eigen Kracht training en er zitten wel 30 post-its in zodat ik “makkelijk” dingen kan terug zoeken haha.

Het boek is voor ondernemende vrouwen die zowel in loondienst werken als voor zichzelf. Het staat vol met handige tools om je stem, je boodschap en je missie te vinden en om te zorgen dat je jezelf niet meer klein maakt.

8)      Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel van Barbara Tammes

Dit boek heb ik een aantal jaar geleden van iemand cadeau gekregen voor mijn verjaardag. In eerste instantie dacht ik: ‘hmmm okee…’ Maar zij werkte (toentertijd) bij de Gianotten en wist alle goede boeken. Dus ze zou mij dit boek niet zomaar hebben gegeven. Dus ging ik het lezen.
Nou ja, lezen.. Meer doen. En love it.

Een luchtkasteel is een plek om jezelf gelukkig te fantaseren en om in te verdwijnen. Kinderen weten dat beter dan volwassenen. Maar dit boek is voor volwassenen. Er is namelijk een aparte kinderversie. Fantaseren is ook een middel om met verbeeldingskracht de werkelijkheid en jezelf opnieuw vorm te geven. Ik geloof er heilig in dat je met de juiste mindset alles kunt bereiken. Dit boek helpt je om op een leuke en spelende manier je mindset te trainen.

Laat je me weten welk boek jij hebt gekozen en wat je er van vond? Dat kan beneden in de comments 🙂

Hele fijne jaarwisseling en natuurlijk een spectaculair 2018 gewenst!!

Liefs,
Phil