Beter leven: zo creëer je meer tijd voor leuke dingen! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Een beter leven? Ja, een leven waarin jij meer leuke dingen doet!

Heb jij ook zo veel verplichtingen en zo weinig tijd?

Zelfs dan is het mogelijk om je leven leuker te maken!

Haal het meeste uit je leven!

Mensen zijn vaak heel druk bezig met de “verplichte” doelen die ze zichzelf hebben gesteld.
Hun werk moet goed gebeuren. Het huis moet schoon zijn. Er moet genoeg gestudeerd worden.

En hoewel je leven natuurlijk doelen nodig heeft, worden de leuke dingen een beetje vergeten.

Tijd voor een beter leven!

Maak tijd voor verplichte leuke dingen in jouw leven. Leuke dingen die jou gelukkig maken. Want daar gaat het toch om, dat je gelukkig bent? Precies!

Denk terug aan je afgelopen week. Hoe zag die eruit? Heb je genoeg plezier beleefd? Nu denk aan de komende week. Hoe ziet die eruit?

Wat kun je doen om je komende week beter te maken? Natuurlijk zou een reisje naar de Bahamas niet verkeerd zijn. Maar dat zal waarschijnlijk geen realistische optie zijn (anders zou ik er zeker voor gaan!).

Maar je wil realistische opties. Dus vraag aan jezelf:

‘Waar word ik blij van?’. Misschien op de bank met een goed boek en een glas wijn? Of lekker op het terras met een vriendin?

Wil je meer tips om optimaal te gaan genieten van het leven wat je nu hebt en leidt?

Doen!

Plan het in!

Denk je: ‘Daar heb ik toch gewoon geen tijd voor…’

We hebben het niet over een weekendje weg of een dagactiviteit. We hebben het over jouw geluksmomentje die misschien 30 minuten duurt of misschien een aantal uurtjes.

Uhmm 30 minuten? Ja 30 minuten!

In 30 minuten kun je één aflevering kijken van jouw favoriete serie. In 30 min kun je 10 liedjes volle borst meezingen terwijl je voor de spiegel danst. In 30 minuten kun je een rustgevend rondje lopen in het park bij jou in de buurt. In 30 minuten kun je je beste vriend/in bellen en bijkletsen!

“Do More of what makes you happy”

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Wat een ontzettende cliché he! Maar als je moet kiezen uit voorbeeld één of voorbeeld twee dan weet ik wel waar je voor kiest.

Voorbeeld één:

Je wekker gaat, je voelt je moe, het is donker buiten en je hebt geen zin om te gaan werken. Op je werk kijk je naar de klok en denk je okee nog 4 uur te gaan.

Vanuit je werk doe je boodschappen en ga je thuis koken. Je ruimt je huis op, doet de afwas. Snel nog even je haar wassen zodat je morgen iets langer kan slapen.

Voorbeeld twee:

Je wekker gaat, je voelt je moe maar hebt zin in die warme douche met dat nieuwe muziekje dat je op je Ipod in de badkamer gaat afspelen. Op je fiets in het donker denk je aan de verse koffie die je mee hebt genomen in een thermoskan, zodat je niet die vieze automaatkoffie op je werk hoeft te drinken.

In de pauze van je werk zoek je je favoriete collega op en haal je gezellig samen een broodje. Eenmaal thuis na het werk ben je klaar met eten. Met een leuk tv programma op de achtergrond doe je nog snel even een afwasje. Zodat je nog 2 uurtjes thee kan drinken met een vriendin van je bij dat gezellige cafeetje op de hoek voordat je je bed induikt.

Dus hoe ga jij vanaf komende week, elke week, leuker en beter leven?

Stuur een leuk kaartje of een cadeautje naar de ander, je hoeft er de deur niet eens voor uit!