Bedrogen?
Ben jij of is je partner vreemdgegaan, wat nu?

Heb jij je partner bedrogen?

Of is jouw partner vreemdgegaan?

Dan is er sowieso sprake van overspel in jullie relatie en het vertrouwen is kapot.

Maar wat nu?

 

First things first

De eerste vraag is gaan jullie samen verder of is het meteen over? Hier spelen veel factoren een rol zoals: hoe lang zijn jullie samen, hoe is jullie communicatie en gevoel voor elkaar, is er sprake van verliefdheid op een ander, is er sprake van alleen zoenen of seks, hoe vaak heb je of ben je bedrogen of was het eenmalig etc.

Hier moeten jullie in alle kwetsbaarheid heel eerlijk met elkaar over praten. Veel relaties worden verbroken nadat er sprake is geweest van overspel. Maar er zijn ook veel koppels die hun relatie nog niet opgeven en eraan gaan werken.

Als jij degene bent die vreemd is gegaan moet je je heel goed realiseren dat het veel tijd kost om deze pijn te helen. Het zal niet zomaar weer als vanouds zijn. Het vertrouwen dat er ooit was is kapot gegaan en zal misschien nooit meer helemaal terug komen. Jullie kunnen hier absoluut uitkomen maar het zal van beide partijen inzet, motivatie en energie kosten. Eerlijke en open communicatie is absoluut een must.

 

Eerlijk alles zeggen?

Nou ja, de eerste vraag is eigenlijk als jij bent vreemdgegaan, vertel je het aan je partner? Als je neigt naar het antwoord nee bedenk dan goed dat je iemand hebt bedrogen die jou super goed kent en alle kleine veranderingen in je gedrag en alles meteen doorheeft.

Veel partners vinden het liegen meestal nog erger als het vreemdgaan. Als je partner er achter komt voordat jij het verteld hebt is het veel moeilijker om de relatie nog te redden. Als je wel besluit om het te vertellen dan geldt hoe sneller hoe beter. Elke dag dat je niks zegt is een gelogen dag voor je partner.

You are free to choose, but you are not free from the consequence of your choice.”

Ook kun je erg last van schuldgevoel krijgen. Er zijn natuurlijk ook mensen die liegen geen enkel probleem vinden, maar ik zou dit niet als gezond bestempelen. En je kan inderdaad hopen dat je schuldgevoel minder wordt en de angst dat je betrapt gaat worden en je geheim uitkomt vanzelf weggaat, maar het kan ook juist alleen maar groter worden. Is dat wat je wil?

 

Samen verder

Waarom heb je je partner bedrogen of waarom ben je bedrogen?

Het laatste klinkt super pijnlijk maar wat ik hier mee bedoel is: wat zijn de problemen in je relatie?

Leefde jullie langs elkaar heen, was er geen aandacht meer voor elkaar, hadden jullie geen fysiek contact meer of misschien waren jullie elkaar emotioneel aan het verwaarlozen?

Als jullie besluiten verder te gaan met elkaar, of het in ieder geval te proberen, ga dan wel samen nadenken over waarom er overspel heeft plaats gevonden. Want waarschijnlijk zat er iets niet goed in jullie relatie en als jullie nu besluiten er voor te vechten dan moet er ook aan de oorzaak gewerkt worden.

 

Lees ook:

  • Vreemdgaan. To trust or not to trust that’s the question
  • Verliefd worden op een ander, wat moet je ermee aan…
  • Monogaam 1+1= 2 of toch niet…
  • Bestaat monogamie nog?
  • Overspel herkennen? Dit zijn de signalen
  • Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Betere relaties met iedereen in 11 weken!

Verbeter je relatie(s)
Wil jij je relatieproblemen aanpakken, je relaties verbeteren en beter leren communiceren? Dan raad ik je deze E-cursus aan.

Kom je er de eerste 15 dagen achter dat dit toch niet voor jou werkt dan ontvang je 100% je geld terug.

Ik streef alleen naar tevreden mensen!

 

Ga terug van Bedrogen? Ben jij of is je partner vreemdgegaan, wat nu? naar Lifecoach Phil Home.