Afvallen zonder dieet, het kan! - Lifecoach Phil - Creëer je droomleven

Afvallen zonder dieet hoe doe je dat?

Als mensen denken aan diëten denken ze vooral aan zichzelf uithongeren. En dat is een beetje het laatste waar iedereen op zit te wachten natuurlijk.

Dus hier tips om zonder dieet af te vallen.

Je vastgeroeste patroon

Afvallen is een kwestie van je levenspatroon veranderen. Je kan wel 2 maanden lang extreem veel gaan sporten en weinig eten. Maar zodra je weer normaal gaat eten en minder gaat sporten komen die kilo’s er gewoon weer aan.

Hoe verander je zomaar je vastgeroeste levenspatroon? Je hebt het mega druk en elke dag staat van uur tot uur vol gepland.

Ja, daar moet je inderdaad wel even over nadenken. Maar het zijn de kleine dingetjes die je kan veranderen.

To cycle or not to cycle?

Zijn we nu het land van de fiets of niet? Precies! Iets minder met de auto iets meer met de fiets.

Denk even goed na. Wanneer gebruik je allemaal de auto wanneer het niet echt perse nodig is?

Boodschapje doen? Kinderen naar school brengen? Op en neer naar een vriend/in of de stad?

Dat is dus niet nodig! En bovendien ook echt niet sneller.

Als iets minder dan 20 minuten fietsen is ben je er sneller met de fiets dan met de auto. Voor je naar de auto bent gelopen, parkeerplaats zoeken. Nee echt, de auto is niet sneller. Behalve als er een weeralarm is afgegeven kun je dus gewoon met de fiets.

 

Wat je niet in huis hebt kun je ook niet opeten

Zo simpel als het klinkt, zo simpel is het ook. Wat zijn jou tussendoor of avond snacks? Chips, chocolade, snoep? Tijd om die te vervangen door andere snackjes!

In plaats van ‘s avonds op de bank een zak chips te eten kun je ook een bakje druiven eten of een zakje geraspte worteltjes. Als je ‘s middags tussen lunch en avondeten trek krijgt kun je ook een notenreep van bijvoorbeeld Eat Natural eten in plaats van 2 koeken.

Dus ga voor jezelf na waar jij je dik aan eet en vervang het door verantwoorde snackjes. Haal de dikmakers ook niet in huis want dan wordt de verleiding natuurlijk wel erg groot.

“You don’t have to go fast,. You just have to go.”

Op een leuke manier bewegen

Jij wil afvallen zonder dieet en een beetje extra beweging kan zeker geen kwaad. Maar het moet wel iets zijn wat je leuk vindt, anders is de motivatie ver te zoeken. Dus hoe kun je wat extra beweging aan je week toevoegen zonder het een negatieve verplichting te maken?

Ga even brainstormen op je eigen leven. Kun je in plaats van lunchen op kantoor in de kantine een half uur wandelen terwijl je een boterham eet? Kun je in plaats van koffie drinken met een vriend/in een stukje gaan fietsen samen?

Lees ook:

Meer lezen over dit onderwerp en behoefte aan nuttige tips?
Dan zijn onderstaande boeken een aanrader.