Hoe je eindelijk bevrijd wordt van spanningshoofdpijn, pijn in schouders of nek en slaapproblemen [interview]

Koen de Jong heeft het boek Verademing geschreven.

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik Koen mocht interviewen om hem aan jullie voor te stellen en dat mocht!Koen gaat in onderstaande video een gouden oefening weggeven om van burn-out achtige klachten af te komen!

 

Wanneer kunnen de oefeningen je helpen?

Als je last hebt van één of meer van onderstaande klachten:

 • Burn-out
 • Hartkloppingen
 • Concentratieproblemen
 • Hoofdpijn
 • Rugpijn
 • Snelle verzuring bij het lopen
 • Koude handen of voeten
 • Spanningshoofdpijn
 • Pijn in je schouders of nek
 • Slaapproblemen
 • Obstipatie
 • Angststoornissen

Herken je dit?

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het boek Verademing was tijdens een yogales. De yoga docent had er een kort praatje over gehouden en was er razend enthousiast over. Veel later moest ik er opeens weer af en toe aan denken en ben ik het eens gaan Googelen. Ik was direct in de ban en heb het boek gekocht. Binnen 2 dagen had ik het boek uitgelezen en sinds dien raad ik het al mijn vrienden en cliënten aan.

 

Direct meer rust in je hoofd

De kennis die je opdoet over je eigen lichaam in dit boek werkt geruststellend. Je hebt veel meer controle over je klachten en je lichaam dan je misschien ooit dacht. Je ademhaling, je hartslagcoherentie, je spijsvertering en zelfs de doorbloeding in je organen daar kun je allemaal invloed op uitoefenen met de simpele oefeningen die in het boek beschreven staan.

In het boek staat mooi geschreven:

‘Onbewust ademen doe je tot je bewust ademt.’

Naast dat de kennis geruststellend werkt omdat je weer controle hebt over dingen waarvan je je redelijk machteloos voelde, kan je met de kennis ook wat makkelijker door de slechte burn-out achtige dagen heen komen, wat ook weer helpt om sneller te herstellen.

 

Pillen slikken kan altijd nog

Zoals Koen de Jong in het boek Verademing zegt:

‘Pillen slikken of naar een psychotherapeut gaan kan altijd nog, als blijkt dat een betere ademhaling toch onvoldoende helpt.’

Dus probeer het eens uit: wie niet waagt, wie niet wint!

Maar Koen geeft wel het advies:

‘Houd er wel rekening mee dat hoe langer je een ontregelde ademhaling hebt, hoe meer geduld je moet hebben om de ademhalingsoefeningen onder de knie te krijgen en er je voordeel mee te doen. Realiseer je ook dat er veel meer winst te halen is als je al veel langer verkeerd ademt en dat het dus belangrijk is om het oefenen een serieuze kans te geven.’

Niet opgeven, betere tijden zijn inzicht!

Deel de video met vrienden, kennissen en collega’s. Leuk voor mij, leuk voor Koen en leuk voor al die mensen die je ermee kunt helpen

0:57 Wie is Koen nu eigenlijk?
2:46 Koen over zijn passie
3:25 Waar moet je naar toe voor hulp van Koen?
4:14 Voor wie is het boek?
5:40 Praktijkervaring van Phil met de gouden oefening
6:50 Je ademhaling per minuut tel je zo (oefening)
9:11 Hierdoor ontstaan je klachten
10:40 Wat is precies één ademhaling?
11:08 De gouden oefening!
12:29 Help ik ga raar ademen als ik er op let, wat nu?
13:34 Hoe vaak moet je de ademhalingsoefening doen?
17:27 Waar moet je naar toe voor een ademhalingsbehandelaar bij jou in de buurt?
18:08 Wat zijn de valkuilen waar mensen op moeten letten?

 

Heb je de oefening geprobeerd?

Goed bezig!

Koen verteld wat je eventueel kan ervaren na een oefening:

‘Begin je te gapen? Krijg je kriebels aan je neus? Word je duizelig? Ga je zuchten? Ontspant dit? Of krijg je het juist benauwd? Word je slaperig? Krijg je tintelingen in je arm? Voel je hoofdpijn opkomen?

Dan ademde je vóór de oefening sneller dan nodig. Dat kan een momentopname zijn, maar hoe dan ook duidt het op een ingesleten patroon, dat al veel langer bestaat. Als deze oefening werkt raden we aan om deze te gebruiken. Het voordeel van deze oefening is dat je het kunt doen zonder dat iemand anders ziet dat je de oefening doet. Dit is op veel plekken en in veel situaties handig. Denk aan vergaderingen, in de file, in de trein of tijdens een ruzie.’

Schrik niet als je even duizelig wordt of misschien tintelingen in je arm hebt, dit hoort er dus gewoon bij en is helemaal niets om bang voor te zijn. Zoals Koen zegt: je ademde voor de oefening sneller dan nodig. Nog meer reden dus om verder te gaan en door te zetten met de oefeningen.

Meer weten over Koen en het boek Verademing:

Ga naar de website van Sportrusten
Like de Facebook pagina van Sportrusten

 

En helpt deze weg-met-de-burn-out oefening jou?

Ik hoor graag je mening of deze oefening je verder helpt en of jij andere manieren hanteert om van bepaalde burn-out klachten af te komen.

Laat het mij hieronder in een reactie weten. Succes!

Liefs,
Phil