Jij verdient liefde – Gouden tips! 


Iedereen verdiend liefde, ook jij! Hoe maak je jouw relatie succesvol? En hoe zit het met eigenwaarde, communicatie en je rugzak vol problemen? Lees verder!

Behandel jezelf zoals jij behandelt wilt worden

Hoe jij over jezelf denkt bepaald voor een groot deel hoe iemand anders over jou denkt. Als jij jezelf waardeloos vindt en niet goed behandeld, gaat jouw (toekomstige) partner zich waarschijnlijk ook zo opstellen. 

Een goede eigenwaarde en een gezond gevoel van zelfrespect is belangrijk. En dat heeft niks met arrogant te maken mocht je dat nu denken ;-).

Houd van jezelf en weet wat je wel en niet wil. Laat je partner een tijdje niks van zichzelf weten of maakt hij/zij een botte opmerking. Communiceer dit dan meteen duidelijk.

Dat doe je uit respect voor jezelf want niemand mag zo met jou omgaan, zo ga je ook niet met jezelf om. 

What’s love got to do, got to do with it…

Wat zorgt dat liefde alles overwint? In ieder geval niet de overtuiging ‘liefde overwint alles’. Dat zorgt er alleen maar voor dat we niet vechten of werken aan onze relatie.

Voor een goede relatie is er open communicatie, veiligheid, inzet, seksuele aantrekkingskracht en toewijding nodig.

Ook moet jullie levensstijl, normen en waarden grotendeels overeen komen. Als de ene altijd van 09:00 tot 17:00 werkt en de ander elke avond wordt een succesvolle relatie redelijk onmogelijk.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken of jullie dezelfde gedachten over jullie relatie hebben. Hoe denken jullie over vreemdgaan, kinderen, communicatie? 

Aantrekkingskracht is vaak direct te voelen. Maar of iemand de ware is wordt meestal pas na een bepaalde tijd duidelijk. Dus geef beginnende relaties een kans.

Accepteer je twijfels over de vraag: ‘Is dit de ware voor mij?’ En geniet van wat er is op dat moment. Denk aan wat iemand aan je leven toevoegt en hoe je je bij die persoon voelt.

Je rugzak...

Veel mensen zijn bang dat ze nooit kunnen liefhebben of het niet kunnen ontvangen omdat ze te beschadigt zijn.

Beschadigt door vroegere gebeurtenissen in hun jeugd of door vorige relaties. Als je vertrouwen een paar keer flink kapot is gemaakt dan is het inderdaad super eng om je opnieuw open te stellen.

Maar vergeet niet dat iedere persoon zijn of haar eigen verhaal heeft. Hoe groot je rugzak ook is problemen zijn alleen onoverkomelijk als je ze niet wilt oplossen.

Als je open staat voor hulp en communicatie kun je er samen uitkomen. En nog sterker ook! 

Uiteindelijk wil je liever kans hebben op de ware dan voor altijd alleen blijven omdat je bang bent om gekwetst te worden. 

Afreageren op je relatie, niet doen

Mensen die het dichtst bij je staan krijgen het meestal het zwaarst te voorduren. Zo zonde!

Want juist de mensen die het dichtst bij je staan kunnen je zo veel kracht geven. Dus reageer je niet op hun af maar steun elkaar juist. 

Welke issues je ook met jezelf hebt projecteer die niet op je relatie. Zorg voor jezelf en zorg voor je eigen innerlijke kind. Maar eis niet dat je partner alle zorg op zich neemt. Verwacht liefde, zorgzaamheid en communicatie en geef dat ook terug. 

Lees ook:


Ga terug naar Lifecoach Phil Home.

Stuur eens een leuk kaartje naar je vrienden of familie heel simpel online, je hoeft niet eens naar de brievenbus! 


Share the love: